Zdravotníci Krajské zdravotní získali infuzní pumpy a notebooky pro dětské pacienty

22.03.2017 14:05

Novými, modernějšími infuzními pumpami, disponují zdravotníci dětské kliniky při ústecké Masarykově nemocnici. V úterý 14. března 2017 je převzali z rukou zástupců Nadačního fondu Kapka naděje, kteří zároveň přivezli pro lepší výuku dlouhodobě hospitalizovaných malých pacientů osm notebooků.

Zdravotníci Krajské zdravotní získali infuzní pumpy a notebooky pro dětské pacienty
Foto: Krajská zdravotní
Popisek: Nemocnice Ústí nad Labem, Krajská zdravotní.

Za Krajskou zdravotní, a. s., dar převzal MUDr. Adam Cipra, zástupce přednosty Dětské kliniky Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní, a. s. - Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z. „Infuzní pumpy umožňují automaticky podávat nitrožilně větší objemy léků a jsou nezbytnou součástí každodenní léčebné péče o pacienty širokého spektra obtíží, od běžných onemocnění po pacienty v intenzivní péči. Pro jejich dennodenní využití je nutná pravidelná obměna, která je finančně náročná, a štědrost dárců jako je Kapka naděje, nám v naší péči významně napomáhá. Moc děkujeme,“ uvedl MUDr. Adam Cipra.

Vrchní sestra ústecké dětské kliniky Mgr. Marie Lulková doplnila, že centrum hematologické onkologie pro děti a dorost je regionálním zdravotnickým pracovištěm pro léčbu vybraných typů leukémie. „V průměru u nás začínají za rok léčbu čtyři děti, u kterých lékař diagnostikuje leukémii. V současné době se v našem centru léčí sedm malých pacientů,“ prozradila Mgr. Marie Lulková.

Infuzní pumpy a notebooky předala zdravotníkům Vendula Pizingerová, prezidentka Nadačního fondu Kapka naděje. „Nové infuzní pumpy slouží k podávání různých léčiv, krve nebo i výživy. Jsou daleko přesnější a spolehlivější než dosud používané. Například děti trpcí leukémií dostávají léčiva a cytostatika, která je nutné dávkovat velmi přesně. Celková hodnota zakoupených infuzních pump je 235 tisíc korun,“ uvedla prezidentka Nadačního fondu Kapka naděje.

Osm notebooků v hodnotě téměř sedmdesát pět tisíc korun získali zdravotníci pro malé pacienty v rámci projektu nadačního fondu O Kapku lepší grant. „Dětem trpícím nejen hematologickým onemocněním léčba často neumožňuje dlouhodobě navštěvovat školu. Notebooky jim pomohou držet krok s technologií a podpoří nejen efektivitu jejich studia, ale i spojení s rodinou, přáteli, spolužáky a učiteli během dlouhého pobytu v nemocnici,“ dodala Vendula Pizingerová.

Nadační fond Kapka naděje pomáhá Dětské klinice Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní, a. s. - Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., již od roku 2009. „Za tuto dobu jsme předali přístrojové vybavení za přibližně tři miliony korun a doufám, že díky našim dárcům budeme moci pomáhat i nadále,“ řekla závěrem Elen Švarcová, výkonná ředitelka Nadačního fondu Kapka naděje.

Vybrané fotografie z akce najdete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…