Zdravotnická záchranná služba Prahy: 1262 událostí během čtyř dnů

29.03.2016 11:52

Během čtyř volných dnů řešili záchranáři 1262 událostí.

Zdravotnická záchranná služba Prahy: 1262 událostí během čtyř dnů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Znak Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy

Zatímco pro mnohé bylo čtyřdenní sváteční volno možností příjemného relaxu a odpočinku, objem práce pražských záchranářů se držel ve standardních hodnotách všedních dnů. Výjezdové skupiny řešily celkem 1262 událostí, což představuje průměrně 315 událostí za 24 hodin. U 147 z nich zasahoval společně s výjezdovou skupinou rychlé zdravotnické pomoci také lékař, k 11 událostem byla vyslána letecká výjezdová skupina.

Na oddělení JIP nebo ARO pražských nemocnic bylo předáno 58 pacientů. Kromě tradičních vážných stavů – kardiální potíže, cévní mozkové příhody, infarkty, intoxikace, stavy bezvědomí, dýchací potíže – evidujeme 3 případy opaření, 2  chodce sražené osobním vozem, vážný úraz po zavalení betonovým svodidlem, úrazy po pádu z výše. V sobotu ošetřovali záchranáři také vážné zranění 9letého chlapce po srážce na bobové dráze na Proseku a do motolské nemocnice byla z Kolína letecky transportována 8letá dívka s vážným zraněním po pádu z kola. Do motolské nemocnice byl po akutním ošetření předán ve vážném stavu 38letý motorkář, který havaroval u stanice metra Radlická.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …