Zdravotnická záchranná služba Prahy: První prázdninový víkend byl plný rozmanitých zásahů

11.07.2016 16:05

Naše výjezdové skupiny, včetně letecké, zasahovaly o uplynulém víkendu, který byl prvním prázdninovým, u mnoha rozmanitých případů.

Zdravotnická záchranná služba Prahy: První prázdninový víkend byl plný rozmanitých zásahů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Znak Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy

Kryštof 01 vzlétl do Středočeského kraje k několika dopravním nehodám, při kterých došlo ke zranění parašutisty v tandemu na Kolínsku, ten utrpěl polytrauma a po ošteření byl předán do střešovické ÚVN, do stejné nemocnice putoval i zraněný muž po dopravní nehodě, při které byl v obci Pozdeň nepřipoutaný katapultován z vozidla. Z obce Bezno Kryštof 01 transportoval na vinohradské popáleniny ročního chlapečka, jenž se opařil kávou. Vrtulník musel letět také do Ústeckého kraje, kde v obci Cítoliby se střetl motorkář s osobním automobile, přičemž utrpěl sdružená poranění, se kterými byl předán taktéž na Emergency ÚVN. Dalším místem zásahu Kryšotofa 01 byla obec Sulice. Zde si pětatřicetiletý muž po pádu do bazénu způsobil poranění páteře. Po ošetření byl předán do motolské nemocnice. Naše letecká výjezdová skupina zasahovala i v pondělí ráno, a to ve Vinařicích u Kladna, kde spadl cyklista z kola. Utrpěl sdružená poranění a po ošetření byl transportován do střešovické vojenské nemocnice.

Pozemní posádky zasahovaly např. na dálnici D10 a jejím druhém kilometru, tam došlo ke střetu osobního automobilu a motocyklu. Motorkář utrpěl vážná zranění končetin, po ošetření byl převezen na ortopedii vinohradské nemocnice.

V neděli vyjely posádky ZZS HMP na Císařský ostrov s výzvou „ÚRAZ++“. Na muže (*1997) tam spadlo lešení. Utrpěl kontuzi zad a kyčlí a po nezbytném ošetření byl transportován na Emergency ÚVN. Jen o pár hodin později byla další výzva na výjezd „ÚRAZ++“, tentokrát do Uhříněvsi, kde spadla 17ti letá slečna z koně a přivodila si zlomeninu dolní končetiny a otřes mozku. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče byla předána na dětskou chirurgii Thomayerovy nemocnice. Místem našeho zásahu byl i Štefáníkův most, odkud měl spadnout do vody muž, který byl následně převezen k dalšímu vyšetření do Nemocnice Na Františku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…