Zelená informační linka CzechInvestu byla v roce 2015 nejvytíženější v historii

05.03.2016 18:59

Více než 15 tisíc dotazů zodpověděli v roce 2015 pracovníci agentury CzechInvest na Zelené informační lince o programech podpory podnikání.

Zelená informační linka CzechInvestu byla v roce 2015 nejvytíženější v historii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Czechinvest

Nejvíce telefonátů bylo odbaveno v červnu a srpnu, téměř 2,5 tisíce v každém měsíci. Zájem volajících vyvolalo červnové zahájení příjmu žádostí o podporu z nově spuštěného Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK).

„Enormní provoz na Zelené lince CzechInvestu v době, kdy jsme vyhlásili první výzvy do nového operačního programu, je důkazem, že podnikatelé mají o podporu svých projektů opravdu velký zájem, a nový operační program by mohl být stejně úspěšný jako jeho předchůdce,“ říká ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

Nejvíce se volající ptali na aplikaci IS KP14+, jejímž prostřednictvím se podávají žádosti o podporu do nového OP PIK. Další dotazy souvisely s programem Nemovitosti v OP PIK a aplikací eAccount pro administraci žádostí v končícím Operačním programu Podnikání a inovace (OPPI). Část dotazů se týkala také programu Rozvoj, posledního otevřeného programu v rámci OPPI.

„Naší dlouhodobou snahou je poskytovat co nejširší a nejkvalitnější servis každému potenciálnímu žadateli. Proto je informační telefonní linka dostupná zdarma pět dní v týdnu,“ říká generální ředitel agentury CzechInvest Karel Kučera.

Od vzniku informační linky v roce 2004 do konce roku 2015 pracovníci agentury vyřídili neuvěřitelných 112 995 hovorů. Loňský rok byl s 15 524 dotazy nejvytíženějším v její historii.

Kromě zelené linky mají žadatelé možnost využít také sběrnou e-mailovou adresu, kam mohou zasílat své dotazy k OP PIK, OPPI i ke svým projektům. Za rok 2015 jich poslali 4 901. Stejně jako na telefonické lince se ptali na aplikaci IS KP14+ a informace k Operačnímu programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.

Zelená informační linka 800 800 777 je dostupná z celého území České republiky a volání na ni je bezplatné. Dotazy související s podporou podnikatelských projektů ze strukturálních fondů EU je možné pokládat v pracovních dnech od 9 do 13 hodin. Využít lze také adresu programy@czechinvest.org.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…