Žiletky z Jevíčka putují do celého světa. Jejich výrobce je významným zaměstnavatelem

24.07.2015 16:35

S více jak 220 zaměstnanci je jevíčská společnost Czech Blades největším zaměstnavatelem ve městě. Společnost navazující na tradici národního podniku Astra Diu vyrobí denně přes 4,5 milionu kusů žiletek, které z 95 procent putují do všech koutů světa. Přímo v areálu společnosti se s postupy výroby seznámil také hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.

Žiletky z Jevíčka putují do celého světa. Jejich výrobce je významným zaměstnavatelem
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Žiletky z Jevíčka jsou známé po celém světě.

„Mluvili jsme o potřebách zaměstnavatele ve vztahu k vybraným profesím, kterých se na trhu práce v současné době nedostává. Rozebírali jsme také o spolupráci společnosti s městem, která funguje hned v několika oblastech. Je vidět, že společnost je úspěšná a má dobré ekonomické výsledky. Průměrná mzda v dělnických profesích se zde blíží průměrné mzdě celého Pardubického kraje,“ dodal hejtman Martin Netolický.

Společnost Czech Blades navazuje na více jak šedesátiletou tradici výroby holicích a průmyslových žiletek. Společnost je předním světovým producentem čepelek z uhlíkaté oceli a navazuje na vysoké standardy předchozích vlastníků Astra Diu a Gillette. Do portfolia ochranných známek patří proslulé značky TIGER, TATRA, SOKOL, LUXOR či INDUSTRIAL. 

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…