Život dětem: Zimní Srdíčkové dny se protáhnou až do konce ledna 2021

28.11.2020 12:58

Naše tradiční zimní Srdíčkové dny jsme naplánovali na týden od 29.11. do 4.12. 2020 a věřili jsme, že se podaří v tomto termínu sbírku pro vážně nemocné děti zrealizovat. Ale vzhledem k tomu, že střední školy a učiliště, které nám už dvacet let se Srdíčkovými dny pomáhají, budou v těchto dnech kvůli koronaviru stále ještě zavřené, proběhnou zimní Srdíčkové dny v současné velmi divné v době taky jinak než obvykle.

Život dětem: Zimní Srdíčkové dny se protáhnou až do konce ledna 2021
Foto: Život dětem
Popisek: Život dětem

Protáhli jsme realizaci sbírky podle možností dobrovolníků do konce ledna 2021 a pevně věříme, že aspoň v tom nejzazším termínu zimní Srdíčkové dny proběhnou. Rodiny s vážně nemocnými dětmi to opravdu nutně potřebují - tento rok pro ně není vůbec dobrý. Jarní Srdíčkové dny se v podstatě nekonaly, podzimní tak z poloviny a nad těmi zimními visí stále otazník.

Ale my to nevzdali a připravili jsme veřejnou sbírku jako by se v plánovaném termínu měla konat, a těší nás, že někteří dobrovolníci skutečně v tomto termínu sbírku zrealizují, jiní čekají na otevření škol, ale k pomoci nemocným dětem se stále hlásí. A za to jsme jim vděčni.

Tváří zimních Srdíčkových dnů je malá Emily, která trpí spinální svalovou atrofií. Rodiče se o této nevyléčitelné nemoci dozvěděli, když bylo Emily přibližně sedm měsíců a velmi těžce se smiřovali s tím, že jejich holčička nebude nikdy chodit a že ji nečeká dlouhý život, vlastně vůbec netuší, jak dlouho tady s nimi bude. S povděkem přijali od lékařů informaci, že mohou holčičce do míchy třikrát ročně podávat drahý lék Spinrazu, který sice nedokáže nemoc vyléčit, ale umí pozastavit ochabování svalů. Kromě toho rodiče s Emily pravidelně rehabilitují a snaží se, aby holčička co nejvíce svaly posilovala. To je její velká naděje. Jenže speciální rehabilitace jsou drahé, a tak je potřeba, abychom této krásné, usměvavé holčičce pomohli my.

V rámci zimních Srdíčkových dnů budou dobrovolníci nabízet magnetické kolíčky za 30 Kč, reflexní přívěsek ve tvaru delfína za 35 Kč a CD Srdci blíž za 40 Kč. Za získané finanční prostředky pomůžeme malé Emily a dalším vážně nemocným dětem, které se bez laskavosti nás ostatních neobjedou. Děkujeme všem lidem za pomoc a podporu v této nelehké době. Pokud se Vám nepodaří zastihnout v následujících týdnech dobrovolníky na ulici, můžete zaslat dárcovskou SMS ve tvaru DMS ZIVOT DETEM 60 na číslo 87777, nebo přispět Emily a ostatním nemocným dětem na účet 83297339/0800 pod variabilním symbolem 7777. Můžete se taky sami zapojit do Srdíčkových dnů prodejem sbírkových předmětů, ať už na ulici nebo ve vaší firmě. Stačí napsat na mail zivotdetem@zivotdetem.cz.

Navíc stále probíhají online Srdíčkové dny, tentokrát pro malého Štěpánka. Zapojit se můžete ZDE. Děkujeme všem laskavým lidem za pomoc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…