Zlínský kraj: 61. Zlín Film Fest bude zaměřen na literaturu ve filmu

28.02.2021 22:33

Tematické zaměření, grafickou podobu i organizaci nadcházejícího 61. ročníku ZLÍN FILM FESTIVALU – mezinárodního festivalu filmů pro děti a mládež, na tiskové konferenci představili pořadatelé festivalu společně s partnery. Zlínský kraj, který tuto akci tradičně významně podporuje, reprezentovala statutární náměstkyně hejtmana Hana Ančincová a radní pro kulturu a školství Zuzana Fišerová.

Zlínský kraj: 61. Zlín Film Fest bude zaměřen na literaturu ve filmu
Foto: kr-zlinsky.cz
Popisek: Zlínský kraj - logo

Prezident festivalu Čestmír Vančura předeslal, že letošní ročník – stejně jako loňský – opět vzniká v komplikovaných podmínkách, ale organizátoři se rozhodli nerezignovat a dělají vše pro to, aby návštěvníci a hlavně děti, jimž je určena tato tradiční soutěžní filmová přehlídka, byly spokojeny.

Festival bude s ohledem na nevyjasněnosti ohledně pandemie COVID-19 rozdělen do dvou částí: v tradičním květnovém termínu (od 28.5. do 1.6.) je plánována první část, která bude mít on-line charakter. V září (od 9.9 do 15.9) by se pak měla uskutečnit druhá část, která by měla mít co nejstandardnější podobu.

Statutární náměstkyně hejtmana Hana Ančincová pozdravila všechny přítomné nejen jménem svým, ale i jménem celé Rady Zlínského kraje. „Situace koronaviru dopadá na všechna odvětví, a velmi tvrdě i na kulturu. Ve vedení kraje jsme si dobře vědomi toho, jak velký význam festival má – nejen ve smyslu nadregionálním, ale i mezinárodním. Chci zdůraznit, že Zlínský kraj festival podporoval, podporuje a věřím, že i do budoucna podporovat bude. Velmi se těším na vzájemnou spolupráci, na naši společnou energii i na to, že se na festivalu sejdeme,“ prohlásila Hana Ančincová.

Letošní ročník bude zaměřen na téma Literatura ve filmu a snahou pořadatelů je přiblížit význam literatury, respektive kvalitní literární předlohy, pro vznik filmového díla. Od toho se odvíjí také vizuální podoba, kterou zpracoval Zdeněk Macháček, a hravým způsobem využívá symbolu knihy a kamery.

Tiskové konference se distanční formou účastnil také výkonný ředitel dětského programu České televize (která je jedním z hlavních partnerů festivalu) - Petr Koliha. Ten zdůraznil nutnost pomáhat dětem orientovat se v současném složitém světě, přinášet jim zábavu, vzdělání, ale především s nimi komunikovat.

Více na www.zlinfest.cz

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…