Zlínský kraj: Do průmyslové zóny Holešov se přemístí nová společnost

22.04.2019 22:46

Rada Zlínského kraje udělila souhlas s provedením stavby investičního záměru zlínské společnosti Blachere Factory Central Europe ve Strategické průmyslové zóně Holešov. V nově postavených budovách se budou vyrábět a kompletovat vánoční dekorace.

Zlínský kraj: Do průmyslové zóny Holešov se přemístí nová společnost
Foto: kr-zlinsky.cz
Popisek: Úřad Zlínského kraje

„Společnost zvyšuje své výrobní kapacity a v našem kraji by nově měla do roku 2021 nabídnout až 180 pracovních míst. Do budoucna plánuje i zřízení logistického centra pro ostatní pobočky v Evropě, čímž by mohly vzniknout další pracovní příležitosti,“ uvedl náměstek hejtmana Josef Zicha, který je zodpovědný za oblast strategického rozvoje a územního plánování.

Společnost, která je pobočkou francouzské rodinné firmy, má sídlo ve Zlíně. Současnou výrobu má ale u Brna. Do nově vzniklého areálu, který by mohl být dokončen už v roce 2020, se přestěhuje výroba a skladování, provozovna vývoje i sídlo firmy.

Na pondělním jednání radní schválili také nová Rámcová pravidla při procesu obsazování areálu Strategické průmyslové zóny Holešov investory.

„Stávající rámcová pravidla byla v praxi překonána faktickým vývojem poptávky po pozemcích, změnou právních předpisů a organizačních struktur na straně Zlínského kraje. Cílem nových pravidel je zestručnění úpravy, promítnutí změn právních předpisů a organizačních struktur a zdůraznění individuálního přístupu k investorům,“ vysvětlil náměstek hejtmana Josef Zicha zodpovědný za oblast strategického rozvoje a územního plánování.

Rámcová pravidla pro jednání s investory pomohou zajistit efektivní, pružnou a transparentní komunikaci s investory a dotčenými subjekty. Nová pravidla platí od okamžiku schválení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…