Zlínský kraj: Na Velehradě se odborníci zabývali péčí o pacienty v terminálním stadiu

11.10.2018 21:39

Dvoudenní odborná konference věnovaná paliativní a hospicové péči skončila na Velehradě. Akce se konala pod záštitou radní Zlínského kraje Michaely Blahové, ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha a děkanky Fakulty humanitních studií UTB ve Zlíně Anežky Lengálové.

Zlínský kraj: Na Velehradě se odborníci zabývali péčí o pacienty v terminálním stadiu
Foto: kr-zlinsky.cz
Popisek: Úřad Zlínského kraje

Konference byla určena zejména pro všeobecné sestry, zdravotně sociální pracovníky, lékaře v sociálních službách i pro studenty odborných škol.

„Byla prezentována řada témat souvisejících s hospicovou péčí jak v profesionálních zařízeních, tak v domácím prostředí. V této sféře zdravotnických a sociálních služeb, která se u nás postupně rozvíjí, je třeba sehrané spolupráce multidisciplinárních týmů s maximálními ohledy na pacienta a jeho rodinu. Výměnu zkušeností lidí, kteří v paliativní a hospicové péči působí, považuji za velmi potřebnou,“ sdělila radní pro sociální záležitosti, rodinnou politiku a neziskový sektor Michaela Blahová.

Na uspořádání konference se organizačně podílel PAHOP- Zdravotní ústav paliativní a hospicové péče, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně – Fakulta humanitních studií, Katolícka univerzita v Ružomberku, Trnavská univerzita v Trnavě, Krakovská akademie a další významní domácí i zahraniční partneři.

Konference byla spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…