Zlínský kraj: Z propustku ve Valašské Bystřici bude most

05.08.2018 12:06

Dosavadní propustek na silnici III/05726 ve Valašské Bystřici bude nahrazen novým mostním objektem. Investice Zlínského kraje za 9,6 milionu korun bude zahájena přibližně v polovině srpna.

Zlínský kraj: Z propustku ve Valašské Bystřici bude most
Foto: kr-zlinsky.cz
Popisek: Úřad Zlínského kraje

„Současně zde budou provedeny také stavební úpravy navazujících částí silnice v celkové délce 88 metrů. Stavební práce na mostě začnou 13. srpna a skončí do 30. listopadu 2018,“ řekl náměstek hejtmana Zlínského kraje Pavel Botek, zodpovědný za oblast dopravy.

Původní havarijní propustek se odstraní a na stejném místě bude postaven nový mostní objekt, tvořený ocelovou konstrukcí. Šířka mostu mezi zábradlím bude 7 metrů, šířka vozovky na mostě 6 metrů. Pod mostem bude dno potoka zpevněno kamenem do betonu. Nejbližší přilehlé svahy koryta potoka budou zpevněny záhozem z lomového kamene. Současně se odstraní rozpadlé betonové potrubí a nahradí se novým.

Stavba bude probíhat za nepřerušeného silničního provozu. Doprava bude vedena po provizorní objízdné komunikaci přes provizorně zatrubněný vodní tok v délce 55 metrů. Provoz zde bude řízen semafory.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…