Zlínský kraj podpoří hospodaření v lesích

01.02.2015 9:01

Přidělení dotací v souhrnné výši jednoho milionu korun na hospodaření v lesích na území Zlínského kraje odsouhlasila krajská rada. Tato suma má být rozdělena mezi celkem 62 úspěšných žadatelů z řad vlastníků a nájemců lesů. Přidělení peněz ještě musí schválit také krajské zastupitelstvo.

Zlínský kraj podpoří hospodaření v lesích
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Les, ilustrační foto

„Peníze jsou určeny na obnovu, zajištění a výchovu lesních porostů a na ekologické a k přírodě šetrné technologie při transportu dřeva v lesním porostu, čímž se rozumí například využití lehkých vyvážecích souprav pro vyvážení dříví,“ uvedl Ivan Mařák, náměstek hejtmana Zlínského kraje, zodpovědný za oblast životního prostředí.

Zlínský kraj na hospodaření v lesích jejich vlastníkům či nájemcům přispívá již od roku 2005. Finance nemají význam pouze pro samotné příjemce, ale měly by napomoci i ke změně druhové skladby lesů ve prospěch odolnějších dřevin, které současně lépe působí na lesní půdu. Tyto budoucí pestřejší lesní porosty pomohou společně s využíváním šetrnější lesní techniky vytvářet uspokojivější lesní prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…