Zlínský kraj pořídí záchranářům 11 nových sanitek a 2 vozy „rendez-vous"

30.09.2018 21:14

Celkem 11 nových sanitek a 2 vozidla „rendez-vous" pořídí v letech 2019 až 2021 Zlínský kraj pro Zdravotnickou záchrannou službu Zlínského kraje, která je jeho příspěvkovou organizací.

Zlínský kraj pořídí záchranářům 11 nových sanitek a 2 vozy „rendez-vous"
Foto: kr-zlinsky.cz
Popisek: Úřad Zlínského kraje

Jejich nákup přijde na více než 40 milionů korun. Investiční záměry schválili na svém pondělním zasedání krajští radní.

„Co se týká sanitních vozů, optimální doba jejich provozu je z uživatelského i funkčního hlediska zhruba 5 až 6 let. Máme proto vytvořen plán, kdy je chceme až do roku 2032 postupně obměňovat tak, aby nedocházelo ke stárnutí vozového parku pod hranicí spolehlivosti. Nové, moderní a špičkově vybavené vozy tak nahradí ty starší, opotřebené, které vyžadují zvýšené náklady na údržbu a vykazují častější závady," řekl hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek.

Kromě sanitních vozů hejtmanství záchranářům pořídí také 2 vozidla pro systém „rendez-vous", sloužící pro přepravu lékaře k případům. Nahradí stávající vozy Škoda Yeti. Oproti nim budou výkonnější a tím pádem i rychlejší, což lékaři umožní být dříve u pacienta. Budou mít rovněž podstatně větší zavazadlový prostor. To se projeví v lepším umístění a rozložení zdravotnického materiálu a přístrojů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…