Zlínský kraj přispěje dobrovolnickým organizacím

19.03.2015 21:46

V letošním roce Zlínský kraj finančně podpoří šest organizací, které se zabývají dobrovolnickou činností. Krajská rada schválila poskytnutí 450 tisíc korun, které si mezi sebe tyto organizace rozdělí.

Zlínský kraj přispěje dobrovolnickým organizacím
Foto: ue.cz
Popisek: Dobrovolníci v rámci takzvaného Energického dne, který v rámci projektu Tepelná Pohoda organizuje tradičně mostecká teplárna United Energy

„Pro podporu dobrovolnických organizací má kraj zřízen Podprogram na podporu nestátních neziskových organizací na úseku rozvoje občanské společnosti. Letos v něm o podporu zažádalo devět subjektů, odborná komise k podpoře doporučila projekty šesti z nich,“ uvedla radní Zlínského kraje pro sociální oblast Taťána Valentová Nersesjan.

Podprogram na podporu nestátních neziskových organizací na úseku rozvoje občanské společnosti pomáhá prostřednictvím přímé dotace nestátním neziskovým organizacím zajišťujícím činnost formou dobrovolnické služby. V letech 2004 až 2008 byl realizován pro dvě oblasti, a to dobrovolnictví a podporu činnosti občanských poraden ve Zlínském kraji. Od roku 2009 je zaměřen pouze na podporu dobrovolnictví.

Podpořené organizace a projekty:

  • Občanské sdružení Samari Zlín, projekt „Koordinace, organizace a podpora dobrovolnických aktivit Dobrovolnického centra Samari"
  • Spolek Adorea - dobrovolnické centrum Vsetín, projekt „Dobrovolnictví na Vsetínsku"
  • ADRA Praha, projekt „Dobrovolníci ADRA pomáhají"
  • Společnost Maltézská pomoc Praha, projekt „Rozvoj dobrovolnictví v oblasti pomoci seniorům, nemocným, osobám se zdravotním postižením a podpory dětí a mládeže ve Zlínském kraji"
  • Charita Svaté rodiny Luhačovice, projekt „Koordinace a organizace dobrovolnictví v Charitě Svaté rodiny Luhačovice v roce 2015"
  • Oblastní charita Uherský Brod, projekt "Dobrovolnický program STOPA"

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-zlinsky.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…