Zlínský kraj rozdělí obcím osm milionů na varovací systémy a požární ochranu

19.02.2015 14:28

Krajské zastupitelstvo schválilo rozdělení částky 8 milionů korun z krajského rozpočtu obcím Zlínského kraje na vyrozumívací a varovací systémy a na nákup či opravy požární techniky a věcných prostředků požární ochrany pro potřeby jejich jednotek dobrovolných hasičů.

Zlínský kraj rozdělí obcím osm milionů na varovací systémy a požární ochranu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

„Návrh na přidělení dotací na nákup a opravy požární techniky a věcných prostředků požární ochrany byl zpracován na základě žádostí obcí a návrhu Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje. V návrhu byly priority zaměřeny na nákup a opravy zásahových vozidel. Z hlediska požárního poplachového plánu Zlínského kraje, byly podpořeny větší investiční akce,“ uvedl hejtman Stanislav Mišák.

Dotace na vybudování vyrozumívacích a varovacích systémů obdrží obce Hostišová, Krhová, Nedakonice a město Uherský Brod. Bude mezi ně rozděleno 600 tisíc korun. Budování varovacích systémů je pro obce velmi důležité, neboť podle zákona odpovídají za vyrozumění a varování obyvatelstva starostové obcí.

Celková částka dotací na nákup a opravy požární techniky a věcných prostředků požární ochrany činí 7,4 milionu korun a bude rozdělena mezi 36 obcí. Tyto dotace jsou určeny například na nákup a opravy zásahových dopravních automobilů a cisternových automobilových stříkaček nebo na nákup osobních ochranných zásahových prostředků. Dotaci na nákup cisternové automobilové stříkačky obdrží například Bojkovice, Kostelany nad Moravou, Spytihněv či Zdounky a na nákup zásahového dopravního automobilu obce Horní Lapač, Sazovice, Uhřice nebo Valašské Příkazy. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…