Žlutočerná tramvaj se po modernizaci vrátí zpět do Strausbergu

13.10.2014 14:11

Obyvatelé a návštěvníci Prahy se mohou v následujících týdnech setkat v ulicích hlavního města se žlutočernou tramvají KT8. Tramvaj, která je majetkem německé společnosti Strausberger Eisenbahn GmbH Strausberg, byla v Praze modernizována a nyní probíhá poslední kolo zkoušek před jejím návratem do Německa.

Žlutočerná tramvaj se po modernizaci vrátí zpět do Strausbergu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Otevírání dveří v tramvaji

Zakázku na její modernizaci vyhrála společnost Cegelec a.s. a ke spolupráci přizvala Opravnu tramvají Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP).

Tramvaj KT8D5.RN2S se dočkala kompletní generální opravy, v jejíž rámci získala například novou energeticky úspornou elektrickou výzbroj TV Progress a pro vyšší komfort cestujících byl vložen nízkopodlažní střední článek, dodaný společnostmi PRAGOIMEX a.s. a Krnovské opravny a strojírny s.r.o.

Testovací jízdy této tramvaje se za účasti zástupců německého Drážního úřadu a jejího majitele Strausberger Eisenbahn uskuteční od 13. do 16. října. Následně do 24. října proběhne konečná montáž jednotlivých prvků a zkušební provoz bez cestujících, v rámci kterého musí tramvaj najet v pražských ulicích minimálně 200 km.

Tramvaj se zpět do Německa vrátí na konci října a od listopadu se s ní již budou moci svézt cestující ve Strausbergu nedaleko Berlína. „Předpokládáme, že náročné zkoušky v souladu s německými předpisy proběhnou úspěšně a tramvaj, která si pro svoji barvu ihned získala od německého zákazníka přezdívku Biene Maja, se vydá koncem října 2014 do Německa,“ uvedl Jaroslav Janda, vedoucí Opravny tramvají DPP, který se svým týmem zakázku realizoval.

„Opravna tramvají DPP má skvělé výsledky a bohaté zkušenosti s údržbou a rekonstrukcí tramvajových vozů. Že se můžeme podílet na zakázkách pro zahraniční dopravce, to jen potvrzuje. Velmi rádi se zúčastníme podobných projektů i v budoucnu,“ řekl Jan Šurovský, technický ředitel DPP.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…