Změna na postu prezidenta Kia Motors Europe

24.09.2013 16:31

Byung-Tae (Brandon) Yea, odchází ze své pozice prezidenta Kia Motors Europe a s okamžitou platností přebírá důležitou roli v Hyundai Motor Company. Pan Yea bude nyní zodpovídat za export Hyundai Motor Company se sídlem v korejském Soulu.

Změna na postu prezidenta Kia Motors Europe
Foto: Kia
Popisek: Kia

Během dvouletého působení pana Yea ve funkci prezidenta Kia Motors Europe zaznamenala Kia na evropských trzích obrovský růst. Tržby z prodeje se v poslední době zvýšily z 295 tisíc v roce 2011 na rekordních 338.000 v roce 2012, což představovalo pro značku Kia nárůst tržního podílu z 2,2 procenta na 2,7 procenta (ACEA / EU + EFTA). Tempo růstu udržela Kia i v roce 2013, přičemž její tržní podíl dosáhl rekordní úrovně téměř 2,8 procenta v prvních osmi měsících roku, a to vše navzdory extrémně náročné situaci, kdy evropský automobilový trh poklesl o 5,2 procenta.

Jako nástupce pana Yea byl na pozici prezidenta Kia Motors Europe jmenován pan Ho Sung Song. Pan Song pracoval od svého příchodu do Hyundai Motor Company v roce 1988 na několika vysokých postech v rámci organizací Hyundai, resp. Kia.

Pan Song má bohaté zkušenosti jak ze zámoří, tak i ze svého působení v Evropě. Zastával několik vedoucích manažerských pozic, než byl v roce 2007 na téměř 3 roky jmenován prezidentem Kia Motors France. Následně vedl skupinu plánování exportu Kia Motors Corporation a později působil ve vedoucí roli v oblastech rozvoje obchodu Hyundai Motor Group v roce 2012.

Coby nový prezident Kia Motors Europe bude pan Song počínaje dnem 23. září 2013 pracovat po boku pana Michaela Cola, COO Kia Motors Europe. Společně povedou značku Kia k dalšímu růstu v Evropě, která i nadále zůstává oslabeným trhem.

Své jmenování komentoval pan Song slovy: "Jsem nadšený, že mohu přijmout roli prezidenta Kia Motors Europe a těší mě, že mám příležitost pokračovat ve skvělé práci mého předchůdce, za velké podpory specializovaného a talentovaného týmu zde ve Frankfurtu nad Mohanem. Vidím potenciál dalšího růstu prodeje a podílu na trhu díky výjimečným novým a vysoce kvalitním produktům Kia."

Pan Song (51) je ženatý a má tři děti. Je náruživý sportovec a obzvláště se zajímá o fotbal.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…