Změna ve vedení Státní opery

24.01.2016 11:17

Hudební ředitel Státní opery Martin Leginus odchází na konci března 2016 ze své funkce z osobních důvodů. S Národním divadlem bude nadále spolupracovat jako dirigent představení Madama Butterfly a Aida. Dohodl se na tom v pátek (22. 1. 2016) s ředitelem Národního divadla prof. Janem Burianem.

Změna ve vedení Státní opery
Foto: Archiv
Popisek: Státní opera Praha

„Martinovo výjimečné zaujetí pro práci s orchestrem a schopnost velmi kvalitně obsazovat sólové role stojí za nezpochybnitelným růstem umělecké úrovně představení ve Státní opeře. Jeho důvody pro návrat do Bratislavy jsou natolik vážné, že mu nelze nevyhovět. Jako dirigent i hudební ředitel zanechal v Praze velmi dobrý dojem a těšíme se, že má chuť pracovat se svým orchestrem i v budoucnu,“ uvedl po setkání ředitel Burian.

Vedení Národního divadla zahájí v nejbližších dnech jednání s domácími i zahraničními dirigentskými osobnostmi. Cílem je obsazení pozice hudebního ředitele Státní opery v nejkratším možném čase.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…