Změny Poštovních a obchodních podmínek České pošty

31.03.2014 11:19

S účinností od 1. května 2014 dochází ke změnám v následujících Poštovních a obchodních podmínkách České pošty, s.p.

Změny Poštovních a obchodních podmínek České pošty
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Zahraniční podmínky – změny podmínek pro zasílání poštovních zásilek do Indie, Jemenu a Keni stanovili určení zahraniční provozovatelé.

Ceník – změna v Ceníku se týká úpravy cen u služby Roznáška informačních/propagačních materiálů (RIPM) při zvolení termínu roznosu „Dodání v konkrétní pracovní den“.

Poštovní podmínky služby EMS vnitrostátní - v Semilech dochází ke změně mezního času pro dodání zásilek EMS v neděli z dosavadních 15:00 hodin na 18:00 hodin, a v Tachově dochází ke změně limitu pro dodání zásilek EMS podaných předcházející den z 10:00 na 14:00 hodin.

Poštovní podmínky služby zásilky EMS do zahraničí – v příloze č. 2 – Zvláštní obaly je aktualizován odkaz na Akta Světové poštovní unie Dohá 2012.

Poštovní podmínky služby Balík Na poštu – nově bude možno zásilky Balík Na poštu adresovat nejen na vybrané pošty, ale také do Automatizovaných balíkových center („Balíkomatů“). V souvislosti s touto změnou budou vydány Poštovní podmínky služby Balík Na poštu s dodáním do Balíkomatu, na základě kterých bude Česká pošta, s.p., poskytovat od 1. května 2014 tuto službu. Poštovní zásilky Balík Na poštu určené k dodání do Balíkomatu budou přijímány jen na základě předem uzavřené Dohody o podmínkách podávání poštovních zásilek Balík Na poštu s dodáním do Balíkomatu.

Poštovní podmínky služeb Firemní psaní, Firemní psaní – doporučeně a Obchodní psaní do zahraničí - v poštovních podmínkách uvedených služeb budou upravena pravidla označování těchto zásilek, změny se budou týkat především příloh se vzory adresních stran.

Obchodní podmínky služby Roznáška informačních/propagačních materiálů – v obchodních podmínkách budou upravena pravidla označování těchto zásilek a zapracovány změny týkající se zavedení nové možnosti zvolit termín roznosu v konkrétní pracovní den.

Obchodní podmínky služby Tisková zásilka – v obchodních podmínkách budou upravena pravidla označování těchto zásilek a nově bude možno podávat tiskové zásilky na Depu Liberec 70.

Souhrnný přehled jednotlivých změn účinných od 1. 5. 2014 naleznete v sekci Věstníky a změny poštovních podmínek.

Aktuální poštovní podmínky naleznete v sekci Ke stažení - Poštovní podmínky. V tištěné podobě jsou informace o změnách k nahlédnutí na všech provozovnách České pošty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká pošta

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…