Značka Klasa nabídne další kvalitní potraviny

01.03.2015 14:41

Ke konci minulého a začátkem letošního roku bylo značkou kvality KLASA oceněno 35 nových produktů. Do portfolia oceněných produktů se přidala řada ovocných tyčinek JUST FRUIT v šesti nových příchutích. Dále pak KLASU získaly například vybrané mléčné výrobky z Radonic, zmrzlina Vanilka s dlouholetou tradicí a čerstvé rybí maso z Vysočiny. V současné době je značkou KLASA označeno 1 170 výrobků od 228 výrobců.

Značka Klasa nabídne další kvalitní potraviny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Žena nakupující potraviny v supermarketu

Oceněnými výrobky jsou:
JUST FRUIT – brusinka, JUST FRUIT – malina, JUST FRUIT – meruňka, JUST FRUIT – exotic, JUST FRUIT – jablko + banán, JUST FRUIT – švestka + lískový ořech
Výrobce: NUTREND D.S., a.s.

JUST FRUIT, ve variaci 6 příchutí, je novinkou mezi tyčinkami firmy NUTREND. Ovocné tyčinky neobsahují žádnou polevu ani konzervační látky, namísto toho je použit jedlý oplatkový papír. Tyčinky jsou vhodné pro bezlepkovou dietu a jejich vysoký obsah vlákniny spolu s více než 50% obsahem ovoce je řadí mezi velmi zdravou svačinu, kterou lze mlsat během dne.
Firma NUTREND je předním českým výrobcem sportovních doplňků a potravin pro aktivní životní styl. Společnost v tomto oboru podniká již více než 20 let. Kvalitu výrobků potvrzují nejen profesionální sportovci, ale i Český a Slovenský olympijský výbor a Antidopingový výbor ČR.

ŠUNKOVÝ SALÁM
Výrobce: PEJSKAR & spol., spol. s r.o.

Oceněný Šunkový salám je vyrobený podle tradiční receptury za použití pečlivě vybrané vstupní suroviny a minimálního počtu přídatných látek.
Společnost PEJSKAR & spol., jejíž provozovna sídlí v Polici nad Metují, je výrobcem fermentovaných salámů, tepelně opracovaných masných výrobků a uzených mas. Firma dodává produkty jak do obchodních řetězců, tak i do maloobchodní sítě po celé České republice.

MROŽ TVAROH se smetanou, MROŽ Lesní plody s tvarohem
Výrobce: Bidvest Opava s.r.o.

Výrobek MROŽ TVAROH se smetanou obsahuje minimálně 50 % tvarohu, který mu dodává jemnou tvarohovou chuť. Další nově oceněný produkt MROŽ Lesní plody s tvarohem je skvělou kombinací vysokého podílu ovocné směsi lesních plodů a lahodného tvarohu. Obsahuje více než 50 % lesního ovoce (borůvek, ostružin, malin a jahod). Tato kombinace tvoří osvěžující pochoutku nejen pro děti.
Bidvest Opava je výrobní závod společnosti Bidvest Czech Republic. Díky vlastní produkci výrobků této společnosti, konkrétně bramborových kroket, sladkých i slaných hotových jídel, zeleninových směsí, listového těsta či zmrzlin značky Prima, je zaručena stoprocentní kontrola kvality produktů.

Balkánský sýr ve slaném nálevu, Selské mléko
Výrobce: NĚMCOVA SELSKÁ MLÉKÁRNA RADONICE spol. s r.o.

Balkánský sýr je vyráběn podle tradiční receptury z plnotučného mléka. Díky vlastní receptuře se výrobek vyznačuje pevnější strukturou a výraznější sýrovou chutí. Selské mléko z mlékárny z Radonic je ošetřeno šetrnou pasterací a je nehomogenizované. Zachovává si tedy ty vlastnosti a chuť, jaké by mléko mělo mít.
Němcova selská mlékárna Radonice je rodinnou firmou s více jak 20letou tradicí. Od roku 2010 prodává většinu svého sortimentu přímo zákazníkům v rámci služby Mléko z farmy. Tím má pod kontrolou nejenom výrobní proces, ale také celou distribuci a skladování produktů. Všechny výrobky jsou vyrobeny z plnotučného mléka pocházejícího od soukromých farmářů z okolí této společnosti. Ve výrobě se spojují tradiční poctivé receptury s moderní technologií a důrazem na co nejvyšší kvalitu.

Zmrzlina Vanilka
Výrobce: Petr Němeček

Oceněná Zmrzlina Vanilka je novinkou této společnosti a je vyrobena převážně z českých surovin. Naprosto jedinečná a plná chuť točené vanilkové zmrzliny je dosažená vysoce kvalitními vstupními surovinami a vývojem na základě dlouholetých zkušeností této firmy ve výrobě zmrzliny.
Společnost Petr Němeček je vlastníkem ochranných známek Adria God a Adria Točená Česká. Firma byla založena v roce 1992 a od samého počátku se věnuje výrobě a prodeji vysoce kvalitní zmrzliny řady Eccellente, Plus a Grande. Distribuce probíhá nejen po celé České republice, ale i na Slovensku a v Maďarsku.

Řecký jogurt bílý, Řecký jogurt jahoda, Řecký jogurt borůvka, Řecký jogurt čokoláda, Matylda banánová, Matylda malinová, Matylda čokoládová, Matylda vanilková
Výrobce: POLABSKÉ MLÉKÁRNY a.s.

Řecký jogurt MILKO je vyráběn podle tradičního řeckého způsobu odstraněním části syrovátky. Ovocné varianty jsou vyráběny dvousložkově s ovocem na dně kelímku, což podtrhuje přírodní složení výrobku. Bio tvaroh s jogurtem Matylda je prvním mléčným bio výrobkem, který je určen speciálně dětem. Oceněna byla varianta banánová, malinová, čokoládová a vanilková. Zajímavostí je, že se bourbonská vanilka získává z ekologických plantáží ostrova Madagaskar.
POLABSKÉ MLÉKÁRNY se sídlem v Poděbradech se zaměřují na výrobu tvarohů a tvarohových specialit pod značkou MILKO. Společnost se věnuje také produkci biopotravin, především pod značkou Matylda.

Jablko čiré, Hruška, Jablko – hruška, Jablko – višeň, Jablko – červená řepa, Jablko - mrkev
Výrobce: P R O M E G A spol. s r.o.

Všechny oceněné 100% ovocné a ovocno - zeleninové šťávy této společnosti jsou získány vylisováním za studena a šetrnou pasterací. Produkty jsou vyrobeny v moštárně Louny za použití ovoce a zeleniny výhradně českého původu.
Společnost P R O M E G A se zabývá obchodem a částečným zpracováním ovoce a zeleniny již od roku 1993. K výrobě firma používá převážnou část surovin lokálního charakteru ze sadařských oblastí Ústeckého a Středočeského kraje.

Pstruh kuchaný, Pstruh fileta bez kůže, Pstruh filety s kůží
Výrobce: Rybářství Kolář, a.s.

Při výrobě oceněných produktů se používají pouze čerství pstruzi z vlastního chovu společnosti. Pstruh kuchaný je klasicky s hlavou, ploutvemi a kostmi. Na rozdíl od toho filet bez kůže a s kůží představuje čistou rybí svalovinu bez kostí. Filety s kůží obsahují větší množství kolagenu a minerálních látek právě díky ponechané kůži.
Rybářství Kolář je jedna ze společností farmářské rodiny Kolář, která převzala produkční základnu ryb na Vysočině se záměrem nabídnout spotřebiteli kvalitní českou rybu nejen živou, ale i zpracovanou. Společnost distribuuje své výrobky po celé České republice a část produkce živých ryb vyváží do sousedních zemí.

Sekaná s panenkou, Rolovaný bok
Výrobce: Řeznictví H+H, s.r.o.

Pečená sekaná s panenkou je vyráběna podle tradiční receptury a udí se na bukovém dřevě. Oceněný výrobek Rolovaný bok je originální kombinací speciálního koření a jemného zauzení, které výrobku dodávají jedinečnou chuť. Oba oceněné výrobky jsou ručně vyráběné speciality společnosti.
Historie Řeznictví H+H se začala psát v roce 1990, kdy otevřel pan Vladimír Hájek první prodejnu. Se stále se zvyšujícím zájmem o výrobky této firmy se podnik postupně rozrůstal. V roce 2011 převzal společnost od pana Hájka nejmladší člen řeznického rodu Pilčíků z Bratřejova. I přes dnešní moderní dobu se firma snaží zachovat podíl ruční výroby.

Třízrnná kaše Natural, Pohanková kaše čokoládová
Výrobce: SEMIX PLUSO, spol. s r.o.

Oceněné výrobky jsou vyrobeny z přirozeně bezlepkových surovin. Jsou vhodné nejen pro osoby trpící celiakií, ale i pro obohacení jídelníčku každého konzumenta. Kaše bez lepku jsou zdrojem vlákniny a obsahují velmi málo tuku. Jsou přizpůsobeny potřebám moderního konzumenta především svojí jednoduchou a rychlou přípravou.
Společnost SEMIX PLUSO úspěšně podniká na trhu již od roku 1995. Portfolio výrobků tvoří směsi pro pekaře a cukráře a produkty z celozrnných cereálií. Firma své aktivity neustále rozvíjí na domácím, ale především i na zahraničním trhu.

Dědova klobása, Dědova papriková klobása
Výrobce: Steinhauser s.r.o.

Dědova klobása se vyrábí podle tradiční receptury a je velmi vhodná k podávání za studena. Dědova papriková klobása je vyrobená z 96 % vepřového masa s přídavkem přírodního koření a doplněná o papriku. Výrobek je lehce zauzen bukovým kouřem.
Společnost Steinhauser je rodinná firma s dlouholetou tradicí v řeznickém oboru. Po celou dobu její existence splňuje veškeré veterinární a hygienické parametry výroby a klade velký důraz na standardně vysokou kvalitu vyráběných produktů.

Národní značku kvality KLASA uděluje mimořádně kvalitním potravinářským a zemědělským výrobkům ministr zemědělství od roku 2003. Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond. Národní značku kvality získává výrobce na tři roky. Logo KLASA slouží spotřebitelům k lepší orientaci na trhu při rozeznání výjimečně kvalitních produktů v porovnání s běžně dostupnými potravinami. V současnosti mohou spotřebitelé nalézt značku KLASA na obalech celkem 1 170 produktů od 228 českých a moravských výrobců. Další informace a kompletní seznam všech oceněných produktů jsou dostupné na stránkách www.eklasa.cz.

Bližší informace naleznete na webových stránkách www.szif.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…