Známe Dřevěnou stavbu roku 2014!

17.04.2015 11:59

Nadace dřevo pro život již tradičně vyhlašuje anketu Dřevěná stavba roku, jejímž cílem je představit veřejnosti krásu dřevěných staveb a poukázat na možnosti a výhody uplatnění dřeva ve stavitelství. V březnu 2015 byli vyhlášeni vítězové ročníku Dřevěné stavby roku 2014 a my vám je nyní představíme!

Známe Dřevěnou stavbu roku 2014!
Foto: www.drevenastavbaroku.eu
Popisek: Jedna z oceněných dřevěných staveb roku.

Anketa Dřevěná stavba roku (DSR) je rozdělena do sedmi kategorií: dřevěná hřiště, dřevěné konstrukce (návrhy a realizace), moderní dřevostavby (návrhy a realizace), roubené domy a interiéry. Díky tomu poskytuje ucelený pohled na české dřevěné stavění. Záměrem ankety je tímto poutavým způsobem ukázat dřevěné stavby široké veřejnosti a stát se tak pro přihlášené soutěžící efektivním nástrojem jejich prezentace.

Jaká soutěžní díla nakonec zvítězila? Vítězná díla si můžete prohlédnout níže ve fotografické galerii nebo na našem webu.

Nadace dřevo pro život udělila v ročníku 2014 celkem 15 ocenění v sedmi kategoriích ankety DSR (v každé kategorii hlasovala jak veřejnost, tak odborná porota, v jedné kategorii byla kvůli vysoké kvalitě přihlášených děl udělena dokonce tři ocenění).

„Akci hodnotím jako velmi úspěšnou. Anketa DSR stále roste, což mne velmi těší. Věřím, že budeme v tomto trendu pokračovat i v následujícím ročníku! A věřte, že se máte na co těšit. Jubilejní ročník 2015 bude skutečně mimořádný!“ uvedl na závěr slavnostního vyhlášení výsledků DSR 2014 ředitel Nadace dřevo pro život, pan Ing. Stanislav Polák.

Video ze slavnostního vyhlášení výsledků ankety DSR 2014, které se uskutečnilo dne 17. 3. 2015 na zámku ve Křtinách u Brna, najdete zde.

Vyhlášením výsledků ankety DSR 2014 ale prezentace přihlášených děl nekončí. Všech 92 soutěžních děl včetně kontaktů na jejich přihlašovatele bylo publikováno ve zbrusu novém katalogu Dřevěné stavby roku 2014. V průběhu roku 2015 bude tento katalog k dostání na všech českých veletrzích zaměřujících se na dřevo a dřevěné stavitelství. Katalogy budou připraveny k volnému odběru u Putovní galerie DSR 2014, která rovněž představuje všechna soutěžní díla ročníku 2014, avšak ve velkoformátovém provedení.

Anketu DSR organizuje Nadace dřevo pro život pod záštitou Ministerstva zemědělství, Ministerstva průmyslu a obchodu a Svazu měst a obcí. Více informací o anketě Dřevěná stavba roku naleznete zde.

O Nadaci dřevo pro život

Posláním Nadace je propagovat komplexně pojatou péči o les a poukazovat na ekologicky šetrné způsoby využívání dřeva ve všech oblastech lidské činnosti. Nadace pomáhá rozvíjet úctu k přírodě a zdůrazňuje široké uplatnění používání dřeva v každodenním životě - dřeva jako suroviny blízké člověku a současně i ekologického a kreativního materiálu budoucnosti.

Nadace klade důraz na ekologickou výchovu a podporuje všechny směry ekologicky šetrného využití dřeva ve společnosti. Více informací najdete na www.DrevoProZivot.cz  a www.facebook.com/DrevoProZivot.

Kontakt: nadace@drevoprozivot.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…