Znovuobnovený Pionýr funguje čtvrt století, připravuje akce pro veřejnost

11.04.2015 14:01

Pod názvem „Pionýrské Pětadvacítky“ se takových akcí skrývá celá řada! Budou nejen připomenutím 25. výročí obnovení samostatné činnosti Pionýra, ale především příležitostí pro kohokoliv, kdo se chce setkat s pionýry a zažít něco neobvyklého… Ve dnech 17. dubna až 17. května je připravena skoro stovka otevřených akcí po celé republice a zváni jsou opravdu úplně všichni!

Znovuobnovený Pionýr funguje čtvrt století, připravuje akce pro veřejnost
Foto: cppp.cz
Popisek: Děti, ilustrační foto.

V nabídce najdete spoustu různorodých akcí. Některé z nich jsou spíše pro současné i bývalé členy oddílů, jako 25 hodin v klubovně, strávených hrami, povídáním a vzpomínáním nad kronikami, ale většina jich bude zcela otevřených.

Půjde například o turnaj v 25 deskových hrách, pochod 25 km, pohádkový les s 25 úkoly na trase, výlety na 25 vyhlídek v regionu a podobně. Všechny spojuje pohyb, aktivita, číslo 25 a pozvání k návštěvě. Stačí jen otevřít nabídku na http://www.pionyr.cz a zjistit, co vše se ve vašem okolí bude dít.

25. výročí

Před pětadvaceti lety, 20. ledna 1990, bylo v Brně Mimořádnou konferencí pionýrských pracovníků rozhodnuto o obnovení činnosti Pionýra v návaznosti na období samostatnosti z let 1968-1970 a v duchu nejlepších zkušeností z dlouholeté tradice různorodé zájmové činnosti.

Po čtvrt století je Pionýr stále jednou z nevýznamnějších organizací dětí a mládeže u nás a působí ve všech krajích ČR. Oslavy tohoto výročí probíhají celý rok a mají mnoho podob.

Kromě „Pětadvacítek“ bude další výraznou akcí Republikové setkání pionýrských oddílů (RESET) 12. až 14. června na pražském Džbáně. Během něj se sejdou pionýři, děti i vedoucí, z celé republiky na víkend plný her, soutěží, výletů, zábavy a zážitků. Na sobotu 13. června je také připravena velká kostýmová hra s trasou po historické Praze, která bude stejně jako právě startující „Pětadvacítky“ otevřená všem zájemcům!

Pro zajímavost

- Od roku 1990 pracuje Pionýr jako zcela samostatná a svébytná organizace - bez vazeb na náboženské, politické či jiné ideologie. Více o novodobé historii Pionýra najdete na: www.pionyr.cz/o-pionyru/vyroci

- Pionýr je dnes již trojnásobným držitelem statutu „Organizace uznaná státem pro oblast práce s dětmi a mládeží“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…