Zoo Brno: Lvice Kivu vychovává samici a samce

13.02.2018 10:11

Veterinář určil při první prohlídce pohlaví dvou lvíčat, která se narodila v zoo loni 29. prosince. Lvice Kivu vychovává samce a samici.

Zoo Brno: Lvice Kivu vychovává samici a samce
Foto: Zoo Brno
Popisek: Mláďata lva konžského

„Mláďata jsme zvážili, naočkovali, očipovali a samozřejmě jsme také zjistili pohlaví. Mají to hezky rozdělené, jedno lvíče je kluk, druhé holka. Kivu se o ně skvěle stará, i když rodila poprvé,“ řekla kurátorka chovu savců Zoo Brno Dorota Gremlicová.

 

Malý samec váží necelých sedm kilogramů, samička je o něco lehčí.

„Při prohlídce jsme se snažili být ohleduplní, aby se lvíčata hned vrátila k matce. Oddělení Kivu od mláďat proběhlo velmi rychle a bezproblémově. Zároveň jsme se snažili dobu vyšetření maximálně zkrátit, abychom je co nejméně stresovali,“ doplnila Gremlicová.

Sameček

Po zásahu do rodinné idyly odvedla Kivu lvíčata ke kontaktní mříži k Lolkovi, aby je pohlídal a zjistil, že se vlastně nic nestalo a vše je v pořádku. Za zhruba dva týdny bude následovat další vážení a přeočkování.

Dvojčata zatím nemají jména. Jedno vyberou návštěvníci a příznivci zoo od konce února na webu a facebookové stránce zahrady. Druhé jméno zvolí kmotr.

Samička

Samice lva konžského (Panthera leo bleyenberghi) Kivu se narodila 12. 10. 2012 v portugalském Lisabonu. Do zoo přijela 11. 7. 2017 z ústecké zoo. Lolek na Mniší horu přicestoval přesně o týden později z polského Gdaňsku, kde se také 14. 7. 2015 narodil. Poslední narození lvů se v Zoo Brno datuje do roku 1993.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…