Zoo Jihlava má další bezbariérové schodiště v rámci projektu EUROKLÍČ

23.12.2019 7:37

V prostorách Zoologické zahrady Jihlava, která je příspěvkovou organizací statutárního města Jihlava, uskutečnila společná tisková konference k mezinárodnímu projektu EUROKLÍČ.

Zoo Jihlava má další bezbariérové schodiště v rámci projektu EUROKLÍČ
Foto: zoojihlava.cz
Popisek: ZOO Jihlava

Projekt je v České republice realizován Národní radou osob se zdravotním postižením ČR. Jeho cílem je zajistit osobám se sníženou schopností pohybu a rodičům dětí do tří let rychlou a důstojnou dostupnost veřejných sociálních a technických kompenzačních zařízení, jako jsou například výtahy, svislé a schodišťové plošiny apod., je financován Ministerstvem pro místní rozvoj a realizován rovněž za podpory Kraje Vysočina.

„Přál bych si, aby se projekt Euroklíč, ale i další projekty, které řeší skutečné potřeby obyvatel našeho kraje, staly přirozenou součástí našeho života. Abychom je vnímali jako přínos a podporu, nikoli jako nepříjemnou povinnost nebo dokonce omezení," uvedl zastupitel statutárního města Jihlava Vítězslav Schrek.

Projekt EUROKLÍČ spočívá v instalaci Eurozámků do veřejně přístupných objektů a v distribuci Euroklíčů držitelům průkazů TP, ZTP, ZTP/P a další. Euroklíč si mohou zapůjčit i rodiče dětí do tří let prostřednictvím Sítě pro rodinu. Projekt byl oceněn titulem: „Nejvýznamnější počin roku 2007“ v kategorii vybavení čerpacích stanic a dalších veřejných objektů. Záštitu projektu poskytly Ministerstvo dopravy a Asociace krajů ČR. Více informací naleznete ZDE.

Tiskovou konferenci zahájil hostitel Ing. Jan Vašák, ředitel ZOO Jihlava: „Jsem velmi potěšen, že představení projektu EUROKLÍČ v Kraji Vysočina proběhlo právě u nás v jihlavské ZOO. Bezbariérovost je naším velkým tématem, i proto jsou na většině našich sociálních zařízení nainstalovány Eurozámky, stejně jako na plošinách. Navíc nabízíme bezplatné zapůjčení invalidních vozíků. Snažíme se být skutečné přístupnou ZOO.

Na tiskové konferenci byl přítomný také Václa Krása, předseda Národní rady osob se zdravotním postižením ČR: „Jsem velmi rád, že se projekt Euroklíč těší pozornosti mnoha provozovatelů veřejně přístupných objektů, jako je například i jihlavská ZOO. Nic z toho by ale nebylo možné, bez dlouhodobé podpory Ministerstva pro místní rozvoj a jednotlivých krajů. Kraj Vysočina v roce 2019 investoval do realizace projektu Euroklíč 50 000 Kč, za což jsem velmi rád a pevně doufám, že budeme spolupráci v oblasti odstraňování bariér i nadále rozvíjet.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …