Zoo Plzeň hlásí nové přírůstky u lvů

13.08.2020 19:38

Zoologická a botanická zahrada města Plzně má další dva přírůstky v rodině lvů. V úterý 4. srpna 2020 přivedla na svět šestiletá samice lva berberského Tamika své další potomky – lvici a lva. Tamika je již matkou samice Amiry a trojčat z roku 2018.

Zoo Plzeň hlásí nové přírůstky u lvů
Foto: Zoo Plzeň
Popisek: Zoo Plzeň

Aby lvice Tamika měla s mláďaty klid, je pavilon lvů do odvolání pro návštěvníky uzavřen. Samci Mates (*2010) a Dabir (*12.5.2018) jsou k vidění ve venkovním výběhu. O všech změnách bude zoologická zahrada včas informovat.

lev berberský

V uplynulých měsících z plzeňské zoo postupně odcestovali odchovaní lvi do svých nových domovů. „Samice Amira odjela do rakouského Herbersteinu, kde je již matkou trojčat. Baqir, Deema a Luisa (Esma) odcestovali do různých francouzských zoologických zahrad. Poslední se chystá k odjezdu více než dvouletý Dabir, novou expozici pro něj dokončují v Zoo Chleby,“ doplnil mluvčí zoo Martin Vobruba.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

11:59 ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

Číslo týdne