Zoo Ústí nad Labem: Společná vstupenka vstupuje do čtvrté sezóny

22.04.2019 14:27

Společný projekt Ústeckého kraje a tří regionálních zoologických zahrad, tedy naší, děčínské a chomutovské, mohou od 1. dubna opět využívat všichni milovníci výletů a poznávání zajímavých turistických cílů.

Zoo Ústí nad Labem: Společná vstupenka vstupuje do čtvrté sezóny
Foto: zoousti.cz
Popisek: Zoo Ústí nad Labem

Projekt Jeden kraj – tři různé zoo je založen na principu společné vstupenky, kdy zájemce zaplatí nižší cenu než při součtu všech tří vstupů. Je určena dospělým osobám za 260 Kč a dětem za 140 Kč, přičemž tyto vstupenky lze využít až do konce roku. Kromě vstupenky v podobě pohledu, který je možné z výletu poslat, získává zájemce také dárek – originální magnetku, v každé zoo s jiným motivem, který se s jednotlivými ročníky také mění. Motivem děčínské zoo je tentokrát vlk euroasijský, v Chomutově je to charza žlutohrdlá a v ústecké zoo tapír čabrakový. Pokud se držitelům vstupenky podaří navštívit všechna tři zařízení do 31. října, jsou zařazeni do slosování o hodnotné ceny. O popularitě tohoto projektu svědčí fakt, že v roce 2016 využilo této nabídky 248 zájemců, zatímco v loňském roce zakoupili vstupenku 593 návštěvníci, z tohoto počtu se 294 soutěžící zařadili do slosování. Přibylo i oceněných výherců – zatímco v roce 2016 byli vylosováni tři výherci, v dalších letech se díky vzrůstající popularitě projektu jejich počet zvýšil na deset! Losování probíhá vždy na začátku listopadu, ale slavnostní předání cen se koná v příznivějším období, tedy s příchodem jara vždy v jedné ze tří zúčastněných zoo.

Vyhodnocení třetího ročníku za rok 2018 proběhlo ve čtvrtek 11. dubna 2019 v krásném přírodním prostředí Zoo Děčín u nové expozice chápanů středoamerických. Šest výherců z deseti se dostavilo osobně, zbytek obdrží bohatou cenu poštou. Výhry byly záměrně vybrány tematicky k děčínské zoo, tentokrát tedy z prostředí Českého Švýcarska a blízkého okolí. Byly zaměřeny především na zážitky a regionální produkty. První cenou je víkendový pobyt v Domě Českého Švýcarska v Krásné Lípě, druhou cenou je zážitkový výlet s certifikovanými průvodci v Českosaském Švýcarsku, třetí výherce získal poukaz do Pivovarské restaurace v pivovaru Falknštejn. Další výherci získali volné vstupy do nového Lanového parku v Teplicích, který se nachází na unikátním místě v centru města - na střeše supermarketu. Lanový park se bude se otevírat dne 18. dubna a bude největším lanovým parkem v Ústeckém kraji. Výherci obdrželi také regionální produkty a širokou škálu propagačních předmětů ze všech zúčastněných zoo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…