Zpráva ze zasedání Rady Českého telekomunikačního úřadu v 3. týdnu 2016

24.01.2016 13:26

Rada Českého telekomunikačního úřadu projednala Návrh nové metodiky analýz relevantních trhů.

Zpráva ze zasedání Rady Českého telekomunikačního úřadu v 3. týdnu 2016
Foto: ČTÚ
Popisek: ČTÚ

Nová metodika nahrazuje předchozí metodiku z roku 2005 a reaguje jak na konkrétní změny ve vymezení relevantních trhů, tak i na celkový vývoj trhu, evropského regulačního rámce elektronických komunikací i dění v oblasti soutěžního práva. Bude vodítkem nejen pro úřad samotný při jeho regulační činnosti, ale bude sloužit i celému trhu jako informace o tom, jak úřad postupuje, co a jak hodnotí, podle čeho se rozhoduje a jaké metody používá.

Návrh nové metodiky kromě jiného identifikuje i nejčastější soutěžní problémy, jakými jsou například odmítání jednání či obchodního styku, odmítání přístupu, tacitní koluze, predátorské ceny, nepřiměřené vysoké ceny a další prohřešky. Po zapracování připomínek uspořádá ČTÚ workshop k novému regulačnímu postupu.

Dále Rada ČTÚ odsouhlasila vypořádání připomínek Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže v upraveném návrhu analýzy relevantního trhu č. 8 (přístup a původ volání /originace/ ve veřejných mobilních telefonních sítích) a souhlasila se zasláním materiálu k notifikaci Evropské komisi.

Členové Rady se seznámili i s informací o správních řízeních ve věci ztráty z poskytování univerzální služby a základních (poštovních) služeb. Informováni byli také o procesu přípravy novely vyhlášky č. 464/2012 Sb., o specifikaci jednotlivých základních poštovních služeb.

Detailní informace o aktivitách regulátora naleznou zájemci v lednové monitorovací zprávě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…