Zpřísňují se požadavky na energetickou náročnost budov. HELUZ má řešení v revoluční cihle

22.04.2014 9:10

Nároky na snižování energetické náročnosti budov jsou stále přísnější. Od roku 2020 se mají stavět pouze domy téměř nulové. Ty mají minimální spotřebu energie, navíc potřebná energie pro provoz pochází z obnovitelných zdrojů. Česká firma HELUZ vyvinula vlastní cihlu, která plně vyhovuje náročným požadavkům.

Zpřísňují se požadavky na energetickou náročnost budov. HELUZ má řešení v revoluční cihle
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stavební práce, ilustrační foto

Stavitelé o ni mají zájem. Nemusí se totiž už zateplovat. Výsledky studie SEVEn Energy prokázaly, že i pro pasivní a nulové domy je výhodnější použít jednovrstvé zdivo z cihelných bloků vyplněných tepelným izolantem oproti zdivu s kontaktním zateplením. Právě takto je vyrobena cihla HELUZ Family 2in1. Její svislé dutiny jsou vyplněny malými kuličkami polystyrenu. Izolace je chráněna v keramickém obalu, čímž je zaručena její životnost a odolnost. Obvodové stěny z těchto cihel již není nutné zateplovat. „Tepelněizolační parametry zdiva z těchto cihel tloušťky 50 cm jsou tak vysoké, že se vyrovnají polystyrenovému zateplení o tloušťce třicet šest centimetrů nebo zdi z plných cihel o tloušťce sedm metrů,“ přibližuje produktový manažer společnosti HELUZ Ing. Pavel Heinrich.

Jarní sezóna: O cihly HELUZ Family je obrovský zájem

Přicházející stavební sezóna potvrzuje velký zájem stavitelů o nový typ cihly, která splňuje náročné požadavky na výstavbu domů s velmi nízkou potřebou tepla na vytápění. „Dobrá volba stavebního materiálu šetří nemalé peníze na provozních nákladech budoucího domu. Záleží na obvodové konstrukci domu, způsobu vytápění a větrání. Důležitou vlastností jsou tepelněizolační parametry materiálů pro obvodové zdivo. Zde je nutné si uvědomit, že to jediné na svém domě už nikdy nevyměníte,“ zdůrazňuje Tomáš Volek, prodejce stavebního materiálu z Českých Budějovic, který společně s dalšími potvrzuje zájem o nové cihly.

Zdění z cihel HELUZ Family 38 2in1 na celoplošné lepidlo

Celosvětový trend úspor energií a financí dobývá Českou republiku

Nízkoenergetické domy spotřebují ročně na vytápění jednoho metru čtverečního podlahové plochy maximálně 50 kWh. Pasivní domy nespotřebují víc než 15 kWh. Nulové domy mají zcela minimální spotřebu energie, navíc potřebná energie pro provoz pochází z obnovitelných zdrojů. Nároky na snižování energetické náročnosti budov jsou stále přísnější a tomu se musí přizpůsobit i výrobci stavebních materiálů. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…