Zrekonstruovaný pomník Mistra Jana Husa je další připomínkou 600. výročí upálení osobnosti českých dějin

03.06.2015 9:30

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se v úterý 2. června 2015 zúčastnil slavnostního předání zrestaurovaného pomníku Mistra Jana Husa na Staroměstském náměstí zástupcům hlavního města Prahy a jeho obyvatelům. Rekonstrukce se uskutečnila u příležitosti 100. výročí od dokončení pomníku a 600. výročí úmrtí Mistra Jana Husa.

Zrekonstruovaný pomník Mistra Jana Husa je další připomínkou 600. výročí upálení osobnosti českých dějin
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Ve svém projevu při této příležitosti premiér Sobotka připomněl, že Mistr Jan Hus patří k ústředním postavám českých dějin, přestože jeho osobnost a dílo dříve vzbuzovaly rozpory.

Premiér také podepsal pamětní listinu, která byla spolu s titulními stránkami novin a pamětními předměty uložena do schránky u základního kamene sousoší.

Slavnostního předání pomníku se zúčastnili také delegace z Husince, rodného města Jana Husa, a zástupci Husitského muzea v Táboře.

V roce 2015 si lidé připomínají šestisté výročí od upálení Mistra Jana Husa v Kostnici. Při této příležitosti premiér Sobotka v sobotu 30. května 2015 slavnostně otevřel zrekonstruovaný Husův dům v Husinci, na který vláda vyčlenila 20 milionů korun.

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se v úterý 2. června 2015 zúčastnil slavnostního předání zrestaurovaného pomníku Mistra Jana Husa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…