Zubní pohotovost začne v Libereckém kraji fungovat i v noci

05.03.2015 20:30

Rada Libereckého kraje rozhodla o nejvhodnější nabídce, kterou odbor zdravotnictví obdržel v rámci výzvy na rozšíření pohotovostní služby v oboru zubní lékařství na území Libereckého kraje.

Zubní pohotovost začne v Libereckém kraji fungovat i v noci
Foto: Archiv
Popisek: Úsměv, ilustrační foto

Liberecký kraj dne 16. 1. 2015 zveřejnil na profilu zadavatele veřejnou zakázku malého rozsahu „Rozšíření pohotovostní služby v oboru zubní lékařství na území Libereckého kraje“. Kraj obdržel dvě nabídky. Jediným hodnotícím kritériem byla nejnižší nabídková cena, samozřejmě při nutném splnění odborné kvalifikace lékaře a sestry.

Od 1. dubna 2015 bude pohotovostní služba zubních lékařů v Libereckém kraji doplněna o provoz v nočních hodinách (18,00 – 6,00), a to v sobotu, v neděli a ve svátky. Ordinace MUDr. Ahmada Abu Bakera, jež bude tuto službu poskytovat, se nachází na adrese: Boleslavova 1136/4, Liberec – Rochlice.

Radní pro resort zdravotnictví Petr Tulpa k tomu uvedl: „Jsem rád, že budeme moci nabídnout občanům Libereckého kraje zubní pohotovost i v noci, aby nemuseli v případě náhlé změny zdravotního stavu nebo zhoršení průběhu onemocnění cestovat do Prahy. Tuto ordinaci mohou navštívit pacienti z celého kraje i ti, kteří plánovaně či náhodně navštíví náš kraj a přepadne je problém s bolestí zubů.“

I nadále bude podle něj fungovat zavedený systém služeb zubní pohotovosti, tzn., o víkendech a svátcích v době od 8,00 do 12,00 hodin slouží lékař v Krajské nemocnici Liberec, a.s., na Semilsku a Českolipsku pak pohotovost zajišťují jednotliví zubní lékaři ve vlastních ordinacích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kraj-lbc.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…