Zubři se u nás zabydlují, brzy bude skupina kompletní. I díky přispění pivovaru ZUBR

16.12.2015 14:42

Již více než týden se v bývalém vojenském prostoru Milovice prohání skupina sedmi zubrů, kteří dorazili z Polska. Během několika dní by se k nim měl připojit i poslední samec. Zubři našli nový domov v přírodní rezervaci, a to i za přispění pivovaru Zubr, který se na projektu návratu zubrů do České republiky podílí. Jednalo se o historicky největší transport těchto ohrožených zvířat do naší republiky.

Zubři se u nás zabydlují, brzy bude skupina kompletní. I díky přispění pivovaru ZUBR
Foto: ZUBR
Popisek: ZUBR

Pivovar Zubr se do projektu zapojil v polovině loňského roku a s ochranářskou společností Česká krajina, která za celým projektem stojí, bude ve spolupráci pokračovat i v roce následujícím. „Spojení projektu s naším pivovarem se přímo nabízelo, vždyť hlava tohoto majestátního zvířete je v našem znaku již více než 140 let. Zubr představuje symbol síly, což koresponduje s charakteristikou našich piv, kterou je především výrazná hořkost a silné chmelové aroma. Jsme rádi, že jsme mohli tento záslužný projekt podpořit a zubři naleznou i za našeho přispění v přírodní rezervaci nový domov. Péče o životní prostředí je v dnešní době velmi důležitá a my určitě do budoucna rádi obdobné projekty opět podpoříme," říká Tomáš Pluháček, ředitel pivovaru Zubr.

Zubři v současné době pobývají v ohradě, na jejíž vybudování směřovala část finančního příspěvku, kterým pivovar Zubr každoročně projekt podporuje. Až se zubři aklimatizují, budou následně vypuštěni na hlavní pastvinu o velikosti zhruba 120 hektarů. Zubři patří k původním živočišným druhům, které se na území České republiky nacházely a k jejich vyhubení došlo až ve středověku. Hlavu Zubra je proto možné najít nejen ve znaku přerovského pivovaru, ale také i samotného města Přerov, které ho získalo díky pánům z Pernštejna. Ti černou hlavu zubra se zlatou houžví v nozdrách nesou ve svém rodovém erbu.

Pivovar ZUBR, a.s., tradiční český výrobce působící především na Moravě, je společně s pivovary Holba a Litovel součástí holdingu PMS. Pivovar je držitelem ocenění Klasa A a Regionální potravina a známky CHZO "České pivo". V loňském roce rozšířil svůj sortiment o 11° ležák Zubr Grand. Pivovar získal prestižní ocenění v degustační soutěži České pivo 2015 a to v kategorii světlé ležáky (1. místo Zubr Premium), kategorii 11% světlé ležáky (2. místo Zubr Grand), kategorii výčepních piv (2. místo Zubr Classic) a kategorii tmavé pivo (2. místo Zubr Classic tmavý).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…