Zvířata v ZOO Tábor si užívají první sníh

25.11.2015 8:00

Ochlazení minulých dnů s sebou přineslo sněhové vločky poprvé také do níže položených míst Česka. Zatímco některé první sníh letošní zimy nepříjemně zaskočil, zvířata v ZOO Tábor si bílé venkovní výběhy přímo užívají. Některé druhy se nyní v Táboře cítí jako v zemi svého původu.

Zvířata v ZOO Tábor si užívají první sníh
Foto: Zoo Tábor
Popisek: Zoo Tábor

Typickým příkladem jsou tygři ussurijští, kteří pocházejí ze Sibiře. „V ZOO Tábor to nyní vypadá více jako v jejich domovině, tedy tajze východní Sibiře. I když stále máme co dohánět. Podle dnešních ranních meteorologických dat klesla teplota v sibiřské Chabarovské oblasti, odkud tygři pochází, na 15 stupňů pod nulu. Tomu se u nás ještě ani zdaleka neblížíme,“ usmál se zoolog ZOO Tábor Ondřej Kott.

Na prvním sněhu řádí ale také ostatní druhy, nejvíce lvi, pumy, medvědi, jeleni, daňci, vlci či kachny. Sněhovou nadílku si přišel prohlédnout také klokan rudokrký, který je ze své domovské Austrálie zvyklý na jiné teploty. Sníh ho zaujal z jiného důvodu. Zjistil, že se v něm dokáže perfektně skrýt. Táborský klokan je totiž albín a ošetřovatelům teď vždy chvíli trvá, než ho v zasněženém výběhu objeví. Schválně, jak dlouho to bude trvat vám. Přijďte si to sami vyzkoušet.

V listopadu a prosinci má ZOO Tábor standardně otevřeno každý víkend od 9:00 do 16:00. Mimořádně přivítá návštěvníky také v pátek 25. prosince a první den příštího roku, tedy v pátek 1. ledna 2016. I v tyto dny bude otevřeno od 9:00 do 16:00.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…