Zvířata v Zoo Tábor si rekordní teploty užívají

11.11.2015 21:08

Listopad bývá většinou měsíc, kdy některá zvířata utlumují svou aktivitu a připravují se k zimnímu spánku. Jiná naopak finišují se shromažďováním zásob, aby rychle se blížící zimu přežila ve zdraví.

Zvířata v Zoo Tábor si rekordní teploty užívají
Foto: Zoo Tábor
Popisek: Daňci na slunci

Tento životní cyklus dodržují nejen zvířata žijící ve volné přírodě, ale i ta chovaná v ZOO Tábor. V posledních měsících roku tak bývají výběhy některých zoologických zahrad opuštěnější než například v létě. V táborské zoo to ale neplatí.

Rtuť v teploměru v posledních dnech stoupá k rekordním hodnotám, výjimkou nejsou ani teploty přesahující 20 stupňů Celsia. Zatímco zvířatům ve volné přírodě, například včelám, to působí velké problémy, zvířata v ZOO Tábor si jedny z letošních posledních teplých paprsků slunce vyloženě užívají.

„Zvířata teplé počasí samozřejmě oceňují. Nejvíc současné vysoké teploty těší naše jeleny a daňky. Už několikrát jsem je pozoroval, jak si lehnou na stráň a vyhřívají se,“ podotkl zoolog táborské zoo Ondřej Kott. Slunce láká ven také ostatní zvířata, kromě jiných i tygra Rockyho.

Teplý listopad přímo vybízí k výletům do přírody také lidi. Jedním z atraktivních cílů podzimních vycházek může být i ZOO Tábor, která je v listopadu otevřená každý víkend. Své brány mimořádně otevře také v pondělí a úterý (16. a 17. listopadu), kdy kromě slunících se zvířat návštěvníci speciální komentované krmení makaků, surikat, lvů, tygrů a medvědů hnědých.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…