dTest: Pasterované mléko je lepší než podomácku převařené

30.08.2018 16:59

Čerstvé mléko, které neprošlo tepelnou úpravou, může obsahovat patogenní bakterie a jeho konzumace může způsobit vážné problémy zejména dětem, těhotným ženám a starším osobám. Převaření v domácích podmínkách snižuje nutriční vlastnosti více než pasterizace.

dTest: Pasterované mléko je lepší než podomácku převařené
Foto: dtest.cz
Popisek: dTest - logo

V Katalánsku byla v polovině července schválena vyhláška povolující přímý prodej neošetřeného kravského mléka. Organizace OCU spotřebitele varovala před zvýšenými zdravotními riziky při jeho konzumaci a připomněla nedávnou nákazu bakteriemi ze sýra stejného původu. Podle organizace nemá být bezpečnost potravin v rukou samotných spotřebitelů. Doporučení převařit mléko před konzumací, obsažené ve vyhlášce, není dostačující k zajištění potřebné ochrany veřejného zdraví.

Jako přednost čerstvého neošetřeného mléka je uváděno zachování jeho původních výživových vlastností. Nicméně převaření v domácích podmínkách je ničí mnohem více než mlékárenská pasterizace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: S kontrolami podnikatelům pomůže aktualizovaná příručka

16:13 Hospodářská komora: S kontrolami podnikatelům pomůže aktualizovaná příručka

jakými kontrolami se může podnikatel setkat, jaká jsou jeho práva a naopak povinnosti? Aktualizovaná…