eCENTRE: Elektronická aukce ušetřila i v domově pro seniory

28.06.2012 21:30

Domov pro seniory Magnolie v Ostravě - Vítkovicích je další organizací, která dosahuje vysokých úspor díky Systému sdružených nákupů CENTREs. Jen na současné zakázce, týkající se obnovy rozsáhlých prostor a zařízení Domova, ušetří téměř 300 tisíc korun.

eCENTRE: Elektronická aukce ušetřila i v domově pro seniory
Foto: eCENTRE
Popisek: Ředitel společnosti eCENTRE, a.s. Vítězslav Grygar

"Veřejná zakázka Malování vnitřních prostor včetně příslušenství objektu domova Magnolie se uskutečnila před několika dny. Během půlhodiny, po kterou elektronická aukce probíhala, se snížila cena zakázky ze 790 tisíc korun na půl milionu korun. Úspěšná aukce tedy přinesla úsporu ve výši 36,7 procent," komentuje průběh e-Aukce ředitel společnosti eCENTRE Vítězslav Grygar

V rámci půl milionové stavební zakázky bude nyní v Domově Magnolie realizováno malování celé budovy domova, přilehlé budovy prádelny, dále pak obnova nátěru všech radiátorů a nátěr dvou únikových schodišť.

Značnou finanční úsporu i celý systém řešení veřejných zakázek prostřednictvím elektronických aukcí si pochvaluje i vedoucí provozního útvaru Domova Magnolie Jan Hýl. "Vzhledem k tomu, že jsme již v minulosti realizovali dvě elektronické aukce prostřednictvím společnosti eCENTRE, máme prvotní příjemné "šoky" z úspor již za sebou. Byli jsme si proto velmi dobře vědomi velkého potenciálu e-Aukce k možné úspoře, což se nám tímto výsledkem opět potvrdilo," konstatuje Jan Hýl. Pozitiva elektronických aukcí však shledává i v dalších oblastech. "Mimo finanční úsporu je také nesporným přínosem veškerý administrativně-právní servis spočívající ve vyhotovení zadávací dokumentace, aukčním protokolu s vyhodnocením nejvýhodnější nabídky a konečným návrhem smlouvy."

Domov Magnolie patří mezi více než 180 městských organizací, pro které Statutární město Ostrava zavedlo systém elektronických nákupů. Organizace města tak moderně a za nízké ceny nakupují kromě služeb, také energii, potraviny, či drogistické zboží.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…