eKabinet.cz rozšiřuje nabídku digitálního obsahu

23.01.2014 14:46

Vzdělávací portál eKabinet.cz, který nabízí přes 40 000 digitálních vzdělávacích materiálů, rozšiřuje nabídku o interaktivní matematiku určenou pro první stupeň základních škol.

eKabinet.cz rozšiřuje nabídku digitálního obsahu
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Prázdná třída, ilustrační foto

Tým portálu eKabinet.cz adaptoval ve spolupráci s českými pedagogy digitální vzdělávací materiály vytvořené na základě jedinečné výukové metody z Finska. Interaktivní produkt Matematika pro 1. stupeň ZŠ obsahuje výkladovou část, praktická interaktivní cvičení, rozšiřující úkoly a doplňkové materiály. Vše je přizpůsobeno učebním osnovám pro první stupeň základních škol.

Interaktivní matematika je dostupná na vzdělávacím portálu eKabinet.cz, který provozuje společnost EDULOGY. „Do českých škol přinášíme nový digitální obsah pro výuku matematiky na prvním stupni základních škol. Vysoká míra interaktivity a na dítě orientovaný přístup nadchne nejenom žáky, ale také učitele a rodiče. Žáci se učí základům matematiky v reálných, každodenních situacích. Práce s matematikou je pro ně i jejich učitele jednoduchá a intuitivní, přesto budeme nabízet učitelům možnost školení a seminářů,“ říká Richard Valenta, výkonný ředitel společnosti EDULOGY.

Před zpřístupněním interaktivní matematiky na portálu eKabinet.cz proběhlo její testování a didaktická kontrola. Během vyučování ji používá například Mgr. Olga Vejvodová, učitelka matematiky prvního stupně na pražské ZŠ Lupáčova. K digitálním vzdělávacím materiálům říká: „Matematika pro 1. stupeň ZŠ je skvěle zpracovaná. Jiné digitální materiály rozhodně nedosahují úrovně tohoto produktu, protože jim chybí okamžitá zpětná vazba dětem. Materiály je možné zařadit do výuky kdykoliv.“ Vedle učitele provází žáky lekcemi a cvičeními také vybraná animovaná postavička. Ta jim dává okamžitou zpětnou vazbu, zda postupují při řešení úkolu správně a pokud ano, jsou odměněni animací. Výhodou Matematiky pro 1. stupeň ZŠ je také vysoká míra názornosti, která dětem pomáhá pochopit abstraktní věci a blíže definovat vztahy mezi reálnými objekty a matematickými pojmy. Materiály zahrnují více než 30 různých témat zpracovaných v 849 lekcích. Celkově produkt obsahuje přes 4 400 atraktivních simulací, animací a ilustrací a je vhodný pro využití na interaktivních tabulích.

Školy zapojené do Programu podpory digitalizace škol získávají bezplatný přístup k nové Matematice pro 1. stupeň ZŠ spolu s dalšími 40 000 digitálními vzdělávacími materiály umístěnými na portálu eKabinet.cz, a to až do konce školního roku 2013/2014.

Více o portálu eKabinet.cz

eKabinet.cz je vzdělávací portál, který obsahuje více než 40 000 digitálních vzdělávacích materiálů pro mateřské, základní a střední školy. Jsou na něm k dispozici materiály z matematiky, fyziky, chemie, biologie, přírodopisu, přírodovědy, anglického jazyka a předškolního vzdělávání. Tvoří je multimediálně zpracovaný obsah ve formě videí, animací, simulací, 3D modelů, fotografií, obrázků, interaktivních cvičení a doplňkové materiály. Vzdělávací materiály jsou k dispozici online, rozdělené podle předmětů a úrovní. Na jejich adaptaci pro český vzdělávací systém se podílí tým expertů z řad pedagogických a akademických pracovníků. Portál eKabinet.cz má přehlednou navigaci a vyhledávání materiálů podle klíčových slov a kategorií.

Provozovatelem portálu je česká společnost EDULOGY, která působí v oblasti elektronického vzdělávání. Věnuje se tvorbě digitálního vzdělávacího obsahu a e-learningových technologií pro mateřské, základní a střední školy, instituce, společnosti a širokou veřejnost. Produkty a technologie společnosti jsou zaměřené na podporu celoživotního vzdělávacího procesu. EDULOGY dlouhodobě spolupracuje s renomovanými tuzemskými a mezinárodními partnery, což jí umožňuje neustálé zkvalitňování svých produktů a poskytovaných služeb. EDULOGY se společně s Kontem BARIÉRY podílí na realizaci Programu podpory digitalizace škol, jehož hlavním cílem je digitalizace škol a jejich dlouhodobá podpora ze strany soukromého sektoru a neziskových organizací. V současné době jsou do něj zapojeny tisíce pedagogů z mateřských, základních a středních škol z celé České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…