Fico: Vítěz slovenských voleb vyhraje cestu do pekla

03.01.2012 13:56

Expremiér a šéf levicového SMERu Robert Fico označil vítěze budoucích, předčasných voleb na Slovensku za člověka, který prakticky nezvítězí. Podle Fica totiž vláda Ivety Radičové zanechala u našich sousedů doslova katastrofální stav.

Fico: Vítěz slovenských voleb vyhraje cestu do pekla
Foto: Gazprom.com
Popisek: Slovenský premiér Robert Fico

"Dôležité je to, že nová vláda sa bude môcť oprieť o výsledky volieb. Som stále presvedčený, že to môže byť vláda, ktorá bude zložená iba z dvoch politických subjektov. Môže to byť vláda veľmi stabilná," uvedl Fico v úternímu rozhovoru pro agenturu SITA.  

"Nebude to mať ľahké. Tvrdím, že ten, kto vyhrá voľby a bude niesť najväčšiu zodpovednosť, tak vyhrá cestu do pekla. A táto cesta zväčša býva dláždená dobrými úmyslami, ale je to cesta do pekla," doplnil.

Fico dále zdůraznil, že stav země po pádu koaliční vlády premiérky Radičové je víc než strašný. Expremiér a zakladatel SMERu dokonce použil slovo katastrofální. I přesto je prý potřeba starat se o Slovensko pragmaticky a mít jasný cíl. Fico tak podle komentátorů jednoznačně začíná s kampaní, v níž je právě jeho SMER jasným favoritem.

Pád vlády Ivety Radičové nastal v říjnu loňského roku poté, co slovenský parlament neschválil posílení pravomocí záchranného fondu eurozóny. "Nemáme z toho žádnou radost, pád vlády paní premiérky Radičové nás trápí a mrzí," komentoval pro ParlamentníListy.cz tehdejší situaci premiér Nečas.

O pádu vlády se začalo hovořit také v Česku, a to před několika dny. Bývalý ministr vnitra a předseda Věcí veřejných zkraje roku řekl, že "představitelé TOP 09 opět hledají důvod, proč vypovědět koaliční smlouvu. Důvodem bude namlouváni TOP 09 a pana Bohuslava Sobotky."

John tak přímo obvinil Miroslava Kalouska ze snahy o rozbití středo-pravicové koalice a snahy o vyvolání předčasných voleb. Zástupci TOP 09 Johnova slova rezolutně popřeli.

"Politici z důvodů chabé vlastní výkonnosti se pokoušejí alespoň senzačně znějícími nesmysly na sebe upozornit,“ reagoval pro ParlamentníListy.cz první místopředseda vlády, ministr zahraničí a šéf TOP 09 Karel Schwarzenberg.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Ministerstvo pro vědu a výzkum

Můžete mě nějak přesvědčit, že toto ministerstvo není jen politickou trafikou? Protože ho stejně řídí lidi bez kompetence nebo vám snad přišla Langšádlová nebo teď Ženíšek kompetentní? A nezvládlo by agendu ministerstvo školství? Protože dřív to zvládalo. Jak to vysvětlíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sestřelené letadlo nad Ukrajinou: Převrat ve vyšetřování? Možná se dočkáme velkého výbuchu. Doslova

12:24 Sestřelené letadlo nad Ukrajinou: Převrat ve vyšetřování? Možná se dočkáme velkého výbuchu. Doslova

Ruský koncern Almaz–Antej v úterý 2. června seznámil ruskou i světovou veřejnost s výsledky svého v…