Gorila měla v neděli pochodovat na Pentu, organizátoři se ale asi lekli

14.02.2012 15:03

Protest Gorila, který na posledním pátečním mítinku v Bratislavě ohlásil i pochod na Pentu v Petržalce, což mělo být v neděli 19. února, nechá sídlo nenáviděné finanční skupiny v klidu. Alespoň zatím. To, že se demonstranti vydají před sídlo Penty někdy později, není ale vyloučené…

Gorila měla v neděli pochodovat na Pentu, organizátoři se ale asi lekli
Foto: Facebook
Popisek: Plakát skupiny Kauza Gorila na Facebooku

Nedělní pochod před Pentu avizovala mluvčí organizátorů Alena Krempaská. "Tak, ako sme sa presunuli k Národnej rade SR, tak by sme sa radi presunuli aj k Pente. Bol to názor, ktorý rezonoval na verejnosti, že by sme mali ísť aj tam," vysvětlila tehdy Krempaská. O zrušení, respektive posunutí akce na pozdější termín, informovali organizátoři na Facebooku a potvrdila to i jedna z organizátorů, Lucie Gallová.


„Určite nejde o zrušenie protestov, momentálne ide iba o presun, keďže tento pochod na Pentu bolo neuvážené individuálne rozhodnutie. Vzhľadom na rizikovosť takéhoto pochodu a nedomyslenie jeho následkov sme nechceli túto akciu dávať do popredia," vysvětlila Gallová.


Jedním z důvodů zrušení je i snaha zapojit veřejnost do definice požadavků přes internetová fóra, veřejná setkání a hlasování. "Doteraz každý protest mal prioritu, ale nemohol komunitu posúvať ďalej, lebo viazla komunikácia. Tento čas by sme radi použili práve na rozvoj," vysvětlili organizátoři odklad na Facebooku. Podle Gallové se první veřejná diskuze uskuteční hned tento pátek, 17.  února. "Budú tam odborníci, ľudia z tretieho sektora a občania. Takisto v stredu 15. 2. máme celoslovenské stretnutie s predstaviteľmi ďalších miest, kde si dohodneme moderované fóra a ostatné veci," uvedla podle webu Pravda.sk Gallová.

 



 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ava

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

9:14 Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

Kazachstán je země, kam mnoho Čechů za rok nemíří. Přesto je zemí, která podobně jako ty, o kterých …