Gorila u soudu: Jen týden trvalo stíhání exministra. Prý nic nespáchal

23.03.2012 16:00

Pouze jeden týden trvalo trestní stíhání proti bývalému slovenskému ministrovi hospodářství Pavlu Ruskovi. Ten se podle policie dopustil podvodu při privatizaci státního majetku. Státní zástupce ale stíhání bleskově zastavil jako bezdůvodné. Ruskovo obvinění mělo souviset i s korupční kauzou Gorila. Rusko se měl podle policie dopustit podvodu při privatizaci společnosti Paroplynový cyklus v roce 2004.

Gorila u soudu: Jen týden trvalo stíhání exministra. Prý nic nespáchal
Foto: Facebook
Popisek: Plakát skupiny Kauza Gorila na Facebooku

Údajně neseznámil ostatní ministry ve vládě s klíčovou zprávou, která dokazovala, že privatizace je pro stát nevýhodná. Podle rozhodnutí prokuratury ovšem nevýhodný prodej mohl ovlivnit pouze Fond národního majetku, nikoliv Rusko jako ministr hospodářství. Podvod tedy nespáchal. 


Zase ta Penta


V privatizaci Paroplynového cyklu vyhrála finanční skupina Penta, která měla podle dokumentů Gorila vyplácet provize slovenským politikům. Pavol Rusko měl podle Gorily rovněž dostat od Penty vysoký úplatek. Rusko svoji vinu od minulého týdne ostře odmítal. Po zrušení obvinění teď zvažuje, že proti slovenské policii podnikne právní kroky. 



 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ava

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

9:14 Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

Kazachstán je země, kam mnoho Čechů za rok nemíří. Přesto je zemí, která podobně jako ty, o kterých …