Konec Mečiarovy HZDS. Chyběla jí prý sebereflexe po drtivé porážce

11.01.2014 21:30

Lidová strana-Hnutí za demokratické Slovensko (LS-HZDS), v jejímž čele stál bývalý premiér Vladimír Mečiar, v sobotu zanikla. Rozhodli o tom delegáti mimořádného sjezdu v Žilině, zároveň ale plánují založit novou partaj.

Konec Mečiarovy HZDS. Chyběla jí prý sebereflexe po drtivé porážce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Slovensko

LS-HZDS zanikla po rozhodnutí delegátů na mimořádném sjezdu, podle šéfa politického grémia strany Sergeje Kozlíka je důvodem „strnulost“ partaje. "Nedokázala pohnout vrcholnou strukturou, učinit sebereflexi po volbách. Sebereflexe je výměna lídrů po volbách, které nepřivedou stranu do Parlamentu nebo do vlády. Strana ustrnula, ztratila dynamiku a padla," uvedl.

V září přestal být předsedou strany Vladimír Mečiar, někdejší premiér, který spolu s Václavem Klausem rozhodoval o rozdělení Československa. Posléze loni v prosinci stranu zcela opustil. Partaj začala od 90. let ztrácet na popularitě a v roce 2010 se po volbách ani nedokázala vrátit do sněmovny.

Mečiar přitom býval nejoblíbenějším slovenským politikem, ve volbách v roce 1992 navíc LS-HZDS získala více než 37 procent hlasů. Naopak ve volbách, které se konaly předloni, strana nezískala už ani procento. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

9:14 Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

Kazachstán je země, kam mnoho Čechů za rok nemíří. Přesto je zemí, která podobně jako ty, o kterých …