Německý exprezident Wulff se ukryl v klášteře, píše Bild

12.03.2012 12:33

Německý exprezident Christian Wulff hledá po vynucené rezignaci na nejvyšší úřad odpočinek v klášteře. Informoval o tom bulvární list Bild s odvoláním na informace z vysokých politických kruhů. Dvaapadesátiletý silně věřící katolík podle něj vyhledal církevní exil, aby se dal zdravotně do pořádku. Politici se mezitím přou o výši výslužného, které by měl dvaapadesátiletý politik dostat.

Německý exprezident Wulff se ukryl v klášteře, píše Bild
Foto: archiv
Popisek: Bývalý německý prezident Christian Wulff

Hořký konec německého exprezidenta se podepsal na jeho zdraví. Jen pár dní po rezignaci skončil v nemocnici s ledvinovou kolikou, teď se dostala na veřejnost informace, že Christian Wulff, hluboce věřící katolík, hledá odpočinek v útrobách kláštera. Podle Bildu se do blíže neupřesněného kláštera stáhl krátce po své abdikaci před více než třemi týdny. Svůj pobyt tam přerušil minulý čtvrtek, aby se zúčastnil slavnostní vojenské rozlučky s úřadem na berlínském zámku Bellevue. Jak dlouho plánuje za klášterními zdmi zůstat, není podle listu jasné.


Troubily na něj vuvuzely


Ani poté ale kritika jeho osoby neutichla. Nevoli části politiků i běžných Němců vyvolal svým rozhodnutím přijmout tradiční vojenský hold na rozloučenou s úřadem. Kvůli nesouhlasu s jeho konáním ceremonii bojkotovala asi polovina pozvaných hostů, včetně všech žijících německých exprezidentů, a několik stovek lidí ji při demonstraci narušovalo troubením na vuvuzely.


Jak to bude s výslužným?


Na politické scéně zatím planou vášně ohledně výšky jeho výslužného. Domovská CDU mu chce do doby, než si najde jiné zaměstnání, platit ze státního rozpočtu kancelář s asistentkou a řidičem. Opoziční SPD takové benefity odmítá s tím, že prezident, který rezignoval po necelých dvou letech, nemůže Německo reprezentovat podobně, jako to dělají Richard von Weizsäcket nebo Helmut Schmidt. 

 


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ava

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

9:14 Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

Kazachstán je země, kam mnoho Čechů za rok nemíří. Přesto je zemí, která podobně jako ty, o kterých …