První obviněný za gorilí demonstrace. Hrozí mu až pět let za mřížemi

01.03.2012 15:15

V souvislosti se středečním neohlášeným veřejným shromážděním před budovou Národní rady v Bratislavě obvinila policie šestapadesátiletého muže z útoku na veřejného činitele. Muž totiž zaútočil pěstmi na jednoho z policistů. Nezranil ho, zato mu rozbil výstroj. Hrozí mu trest odnětí svobody jeden až pět let.

První obviněný za gorilí demonstrace. Hrozí mu až pět let za mřížemi
Foto: Youtube.cz
Popisek: Tisíce lidí v Bratislavě na demonstraci proti korupci politiků

Agenturu SITA o tom informoval bratislavský policejní mluvčí František Peczár: „Obvinený muž počas zákroku poriadkovej polície zaútočil päsťami na jedného z policajtov. Policajta nezranil, ale poškodil mu výstroj,“ řekl mluvčí.

Policie vůči obviněnému použila donucovací prostředky a teď mu hrozí kriminál. Muž je vyšetřovaný na svobodě, jak napsal web Sme.sk.

Třetího února slovenská policie zasáhla vodními děly a rozbuškami proti demonstrantům protestujícím v Bratislavě proti korupci v politice, kterou odhalil tajný spis Gorila. Čtyři policisté byli zranění, zadržených demonstrantů bylo sedm.  O jiných zatčeních v kauze Gorila není dosud nic známo.

 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ava

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

9:14 Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

Kazachstán je země, kam mnoho Čechů za rok nemíří. Přesto je zemí, která podobně jako ty, o kterých …