Vážné obvinění: Kaddáfí prý financoval Sarkozyho předvolební kampaň

29.04.2012 11:05

Francouzský prezident Nicolas Sarkozy znovu čelí obvinění, že předvolební kampaň finančně podpořil libyjský vůdce Muammar Kaddáfí. Údajně mu chtěl poskytnout nebo opravdu dal 50 milionů eur. Informaci zveřejnil levicový portál Mediapart s odkazem na dokument s podpisem libyjského ministra zahraničí. Aféra může být pro prezidenta Sarkozyho vážnou komplikací před druhým kolem prezidentských voleb.

Vážné obvinění: Kaddáfí prý financoval Sarkozyho předvolební kampaň
Foto: Indiatalkies.com
Popisek: Nicolas Sarkozy

Mediapart se opírá o dokument, který přežil ofenzívu povstalců a nebyl zničen ani Kaddáfího lidmi. Potvrzuje už dříve publikované informace o financování předvolební kampaně Kaddáfího režimem. Sarkozy už dříve označil tyto informace za bizarní a připomněl svůj podíl na svržení Kaddáfího. Libyjského vůdce však v roce 2007 přijal se všemi poctami a během jeho oficiální návštěvy Francie byla rovněž podepsána dohoda o spolupráci v oblasti jaderných technologií.  

Sarkozy tvrdí, že jde o útok levice


Nový dokument navíc potvrzuje výpověď francouzského obchodníka se zbraněmi, který měl zprostředkovat finanční příspěvek pro Sarkozyho kampaň. Prezident viní levici z účelového útoku před volbami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ava

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

9:14 Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

Kazachstán je země, kam mnoho Čechů za rok nemíří. Přesto je zemí, která podobně jako ty, o kterých …