Voleman: Hippokratova přísaha není o povinnosti pracovat

16.02.2011 13:48

Odborářský boss Miloš Voleman ve středu odpovídal online čtenářům Aktuálně.cz. Některým slíbil kontakt na dobrého psychiatra, jiné poučil, že se neptají, ale jen vylévají své frustrované dušičky. Na dotazy ve smyslu, zda si nemyslí, že by i ostatní profese zasloužily na platech přidat, konstatoval, že se třeba ti lidé, kteří je vykonávají, měli lépe učit. Jen poměrně malé procento lidí mu vyjádřilo svoji podporu.

Voleman: Hippokratova přísaha není o povinnosti pracovat

Vedle opakovaného konstatování Miloše Volemana u řady dotazů, že si "jen" vylévají svoji dušičku a na nic se neptají, ani lidé během online rozhovoru odborářského předáka nešetřili. Rozhovor tak obsahoval řadu velmi vyhrocených otázek i odpovědí. Aktuálně tak zobrazil současné nálady a napětí, které v zemi vládne.

"Když jsem včera viděl na ČT24 vaše reakce na logické argumenty pana Šnajdra, polemizoval bych s prof. Halíkem o inteligenci představitelů vašeho stavu. Neměli byste část peněz věnovat na zdokonalení své mediální prezentace," zněl například jeden z dotazů. "Logika a Šnajdr v jedné větě?" To byla Volemanova odpověď.

Mohl byste uvést svůj plat? Pojedete také do Německa?

Přesto byl Miloš Voleman ochotný přiznat i některé věci ze svého soukromí. Přiznal, že jeho současný plat lékaře v pražské vinohradské nemocnici je 24 500 korun podle tarifní tabulky. Na dotaz dodal, že se službami dosahuje někdy až 55 tisíc hrubého. "Do zahraničí se zatím nechystám," sdělil.

Lidé se v dotazech často ptali i na to, zda lékaři nezapomínají na Hippokratovu přísahu. V tom má ale Miloš Voleman jasno. "Hippokratova přísaha neříká nic o povinnosti vykonávat lékařské povolání. A už se ani neskládá,"zněla jedna z jeho odpovědí.

Skončí protest lékařů, nebo se udrží jejich hrozba?

Dnešek je pro rozhodování klíčový - mělo by se rozhodnout, zda protest lékařů skončí anebo zda naplní své hrozby a odejdou.Dnes se bude totiž schvalovat memorandum, na jehož podobě se v pondělí shodli zástupci odborů a ministerstva zdravotnictví. Právě Miloš Voleman, který je jedním z hlavních odborářských vyjednávačů, s ním není příliš spokojený. "Pravděpodobnost, že bude v této podobě přijaté, je zcela minimální," prohlásil.


Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…