Keller zkritizoval Uzla. Má smysl pro humor, reagoval sexuolog

05.08.2011 20:36

Sociolog Jan Keller se pustil do sexuologa Radima Uzla. V Právu publikoval sloupek "Spíše hřebec otěhotní", kde kritizuje sexuologa za jeho názor na zdravotní reformu a doporučuje mu, aby se zabýval jen věcmi od pasu dolů, kterým rozumí. Podle Uzla je od Kellera moc hezké, že si na něj vzpomněl, prý si přečetl poslední Kellerovu knížku, ale jeho sloupek číst nehodlá.

Keller zkritizoval Uzla. Má smysl pro humor, reagoval sexuolog

„Rozhodl se (Uzel) využít svého nesporného sexuologického talentu k propagaci asociální zdravotnické reformy (Právo 4. 8. 2011). Už dopředu obhajuje rozdělení zdravotnických úkonů na běžné a nadstandardní, i když ani lidé, kteří o tom rozhodují, nemají v té věci jasno. Občas je napadne vydávat za nadstandard i obyčejné amalgámové plomby," píše Keller ve své poznámce.

Jsem rád, že mě zmiňuje

„Jsem momentálně v hlubokém lese a dnešní Právo jsem nečetl. Pana Kellera osobně znám a je mi ctí, že mě zmiňuje, protože když se o někom mluví, je to vždy dobře. Má samozřejmě nárok na svůj názor. Právo však shánět nebudu, nemyslím, si, že bych se bez tohoto počtení nemohl obejít," řekl pro ParlamentníListy.cz populární sexuolog.

„Lékař Radim Uzel konstatuje, že tak, jako někdo má jen na škodovku, jiný jezdí v rolls-roycu. Všichni nemůžeme mít mercedesy, všichni nemůžeme mít tu nejlepší zdravotní péči. Aniž by to věděl, opakuje jen s nepatrnou obměnou myšlenku jednoho z žáků Miltona Friedmana, podle něhož by stát neměl přispívat na financování školství, protože nepřispívá rodinám na nákup aut," směřoval dále na adresu sexuologa Keller ve svém příspěvku.


Oceňuji smysl pro humor

„Analýza problémů zdravotnictví z pera uznávaného sexuologa má podobnou pronikavost jako jeho politologické úvahy o občanské společnosti coby díle nechtěných dětí. Spíše ale hřebec otěhotní, než aby se Radim Uzel naučil psát jenom o záležitostech od pasu dolů, kterým nesporně rozumí," v závěru perlí sociolog.

„Keller má smysl pro humor, to oceňuji. Četl jsem jeho poslední knížku a bohužel jsem teď na rozpacích. Nedokážu totiž přesně určit, zda rozumí věcem od pasu dolů, nebo od pasu nahoru," zakončil pro ParlamentníListy.cz Uzel a pokračoval ve sběru hub.

Související: Profesor Keller: Ať se Uzel věnuje sexu a neplete se do politiky


Více názorů profesora Jana Kellera ČTĚTE ZDE


Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

13:45 Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

Dvacet devět procent Němců si myslí, že politici by měli být potrestáni za to, co prováděli za covid…