Tajný investor do projektu IZIP odhalen: Asseco Central Europe

16.11.2011 16:39

Do projektu elektronických zdravotních knížek IZIP investovala nadnárodní společnost Asseco Central Europe. Vlastní 49 procent firmy IZIP, většina (51 procent) zůstane Všeobecné zdravotní pojišťovně. Utajovaného investora odhalila ČTK.

Tajný investor do projektu IZIP odhalen: Asseco Central Europe

Společnost Asseco Central Europe se zabývá IT službami. Vznikla sloučením Asseco Slovakia a Asseco Czech Republic a působí i v dalších zemích střední Evropy.

Podíl ve firmě IZIP dříve vlastnili europoslanci za ODS Milan Cabrnoch a Miroslav Ouzký. Vzdali se ho ale ve prospěch neznámé švýcarské firmy eHI eHealth International. Učinili tak proto, aby nemohl být projekt zastaven, o čemž uvažovala VZP. Jenomže k tomu jí chyběl souhlas druhého vlastníka.

Čtěte více:
Horák nechápe kauzu kolem IZIP. Vždy prý může říct: Soudruzi, nechte si akcie
Šéf IZIP: Zahraniční investor garantuje rozvoj Elektronických zdravotních knížek Koskuba (ČSSD): IZIP a jiné pohádky z Malé Strany



Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…