Engel: Hegere, máš dva měsíce na vyřešení platů. Pak to přijde

27.02.2012 21:03

Lékařské odbory dávají ministrovi zdravotnictví na vyřešení platů dva měsíce. V opačném případě na svém sněmu 24. dubna začnou jednat o případných dalších protestech, i když prý mírnějších, než byla loňská akce Děkujeme, odcházíme.

Engel: Hegere, máš dva měsíce na vyřešení platů. Pak to přijde
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Lékařského odborového klubu Martin Engel

„My na výsledky nebudeme čekat do nekonečna, a dáváme proto vládě dva měsíce na vyřešení této neuspokojivé situace,“ uvedl na tiskové konferenci Zdravotnických odborů  jejich předseda Martin Engel.

Konkrétně hovořil o datu 24. dubna, kdy se bude konat mimořádná konference Lékařského odborového klubu, na níž se lékaři buď usnesou na tom, že věci probíhají tak, jak mají.

Protestní akce na pořadu

„Anebo potom budeme muset přijmout rozhodnutí o tom, jak se k situaci postavíme abudeme mluvit o dalším osudu, tedy i protestních akcích,“ uvedl Engel, podle jehož slov představil premiéru Petru Nečasovi na jednání myšlenku vlastního návrhu zákona o odměňování zdravotníků.

„Premiér řekl, že sice není stoupencem této myšlenky, ale že ji neshazuje ze stolu a bude předmětem jednání,“ věří v možný úspěch Engel.

Odbory loni přiměly ministra zdravotnictví Leoše Hegera pomocí protestní akce Děkujeme, odcházíme k dohodě o navýšení platů zdravotníků. Od ledna tohoto roku dostali lékaři státních zdravotnických zařízení platy o více než šest procent vyšší, na soukromé a krajské nemocnice už ale vládní nařízení nedosáhlo. Odbory požadují, aby se dostalo i na menší nemocnice a nejpozději do 1. ledna 2013 požadují navýšení platů až na trojnásobek.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…