Fakt to chcete vidět? Třináctiletá děcka v parku, zákaz vycházení. Tráva, alkohol. Důchodkyně na ně vlítla. Jedna ji pozvracela. Ona fotila a fotila

27.02.2021 4:55

ParlamentníListy.cz soustředěně publikují texty, které dokazují, jak se v mnoha ohledech kašle na vládní doporučení a nařízení. Do druhé kategorie patří i zákaz nočního vycházení. Redakce v té souvislosti byla opakovaně upozorněna jednou obyvatelkou Prahy 4, že v jejich městské části dochází k porušování prakticky všeho.

Fakt to chcete vidět? Třináctiletá děcka v parku, zákaz vycházení. Tráva, alkohol. Důchodkyně na ně vlítla. Jedna ji pozvracela. Ona fotila a fotila
Foto: maps.google.com
Popisek: Pražské Nusle

Anketa

Jaká opatření NEBUDETE dodržovat?

hlasovalo: 5560 lidí
Abychom shrnuli dosavadní zjištění, můžeme zmínit dva tematické cykly. Prvním bude počet lidí na uzavřených sjezdovkách během adventu, druhým situace v Chebu. ParlamentníListy.cz dokázaly pomocí webkamer zprostředkovat davy lidí nejen v Krkonoších, ale třeba také v Beskydech nebo Jeseníkách. Co se Chebu týká, přinesli jsme řadu oficiálních fotografií, jež dokazují, že tamní vánoční trhy byly plné, že se místní bavili navzdory platným zákazům. Následky byly medializované nesčetněkrát.

Tento týden jsme navíc poukázali na absurdní situaci, kdy u stadionu pražských Bohemians postával početný dav fotbalových fandů. Chtěli vidět zápas mezi Pardubice a Ostravou. Až 99 procent účastníků nedodržovalo rozestupy, nemělo roušky. Přítomná hlídka policistů, zachycená našimi dvěma zdroji, v klidu postávala opodál. Nezasáhla.

Zmíněný článek přinesl další reakci a svědectví. To poskytla starší dáma, jak o sobě sama hovoří, z Nuslí na Praze 4.

Podivovala se především nad absencí policistů, kteří prý musí vědět, kde se místní mládež srocuje. Seniorka ovšem nechtěla spoléhat na muže zákona. Rozhodla se zjednat pořádek sama. A tak ve chvíli, kdy spatřila hlouček pubescentů popíjejících v jednom z pražských parků, vyrazila do akce.

Šestá hodina odbyla, když se dívka pob*ila

Desátá hodina odbila, parta se zas napila

Jedenáctá hodina odbila, parta pila, pila a pila

Anketa

Kdo je lepší politik?

70%
hlasovalo: 14321 lidí
„Celé to začalo už odpoledne, kdy jsem byla jenom pro pečivo. Okolo půl sedmé už byli opilí pod obraz. Jedna slečna mně pozvracela nohu, když jsem šla okolo. Nerozumím tomu, že jim tohle rodiče dovolí. Vyčinila jsem jim, vůbec mě nevnímali. Když jsem pak šla večer před dům s odpadky, viděla jsem další gang. Měli puštěnou hlasitou hudbu. I přesto, že už hůř slyším, slyšet byla. Takže jsem nemohla být jediná, kdo o nich věděl! Navíc se tady schází prakticky denně. Policisty nebo hlídku jsem neviděla ani jednou," dodala.

Skupinu nafotila na svůj, jak sama řekla, darovaný telefon.

„Šla jsem k nim, ale byli zase opilí a pokřikovali. Mohla bych fotit denně, vlastně každou noc. Ti mladí lidi nic nedodržují. Jsou tam party, kterým může být třináct, čtrnáct, patnáct roků. Skutečně se divím nad tím, že to nevadí rodičům," uzavřela.

Od čtvrteční půlnoci navíc platí povinnost nošení respirátorů anebo dvou roušek. Dodržování zákona kontrolují policisté a strážníci. Mají ovšem problém. Neví, jak poznat správné roušky a respirátory. Lidem hrozí za porušení vládního nařízení až deset tisíc korun pokuta. Strážníci však prý většinu pochybení vyřešili domluvou.

Ze snímků, které máme k dispozici, je patrné, že nikdo z mladých lidí roušku či respirátor neměl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tomáš A. Nový

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

13:45 Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

Dvacet devět procent Němců si myslí, že politici by měli být potrestáni za to, co prováděli za covid…