Hory v Moravskoslezském kraji v obležení turistů

15.01.2021 19:03

Moravskoslezský kraj prosí výletníky, aby byli ohleduplnější vůči svému okolí, obyvatelům podhorských obcí, ale také k přírodě. Kapitolou samou o sobě je v souvislosti náporem na horách taky dodržování epidemiologických opatření.

Hory v Moravskoslezském kraji v obležení turistů
Foto: Pustevny.cz
Popisek: Pustevny v neděli 3. ledna 2021

Anketa

Kdo ze jmenovaných chybí ve vysoké politice nejvíc?

hlasovalo: 6032 lidí
„Víme, že výlety do přírody jsou skoro jedinou možností, jak aktivně trávit volný čas. Jsme rádi, že se lidi do hor vypravují, ale moc prosíme, aby se chovali s ohledem na ostatní. Provozovatelé horských středisek nám hlásí přetíženou infrastrukturu, kolabuje doprava, parkoviště jsou přeplněná a po davech turistů zůstávají dokonce i v přírodě odpadky. Stěžuje si také lesní správa a ti, kteří se o naši přírodu starají,“ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro cestovní ruch a regionální rozvoj Jan Krkoška.

Problémy hlásí provozovatelé středisek z celého kraje. Největší nával turistů v posledních týdnech zažívají například Pustevny nebo Lysá hora. Nezodpovědné chování turistů trápí také přilehlé obce. „Prosíme návštěvníky o ohleduplnost. Kvůli špatně odstaveným vozům se mnohdy nemohou obyvatelé dostat do svých domovů, odstavená auta navíc velmi často komplikují anebo zcela brání průjezdu záchranným složkám,“ nastínila zásadní problémy starostka obce Ostravice Pavlína Stankayová a dodala: „Problémy nám způsobují také turisté, kteří chodí mimo vyznačené trasy, o nepořádku, který po některých zůstává, nemluvě.“

Problémy na horách se zabývají nejen ochránci přírody, ale také policie, která musí řešit nesprávné parkování, ale také například nedodržování epidemiologických opatření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

13:45 Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

Dvacet devět procent Němců si myslí, že politici by měli být potrestáni za to, co prováděli za covid…