Na trh přichází šetrná dezinfekce pro děti a školáky bez etanonolu

10.05.2021 10:52

Covidová pandemie nám ukázala nebezpečí virů i nedostatky v osobní hygieně, dezinfekce se stala základním prostředkem k ochraně před viry a bakteriemi. Problémem může být dezinfekci, která vedle ochrany před viry, způsobí škody na našem zdraví, poškodí pokožku a vytvoří dlouhodobý problém. Jako vhodné řešení se nabízí šetrná dezinfekce pro děti a školáky Dezík.

Na trh přichází šetrná dezinfekce pro děti a školáky bez etanonolu
Foto: Dezík
Popisek: Šetrná dezinfekce pro děti a pro školáky

Ministr zdravotnictví a známý dermatolog profesor Arenberger například pro server iDnes uvedl: „Dezinfekce, které se používají v současnosti, a které by měly působit proti koronaviru, jsou na alkoholové bázi. A alkohol jako takový odmašťuje pokožku, vysušuje ji, a to nedělá kůži dobře.“
 

Anketa

Bojíte se onemocnění covid-19? (Ptáme se od 4.5.2021)

22%
78%
hlasovalo: 8619 lidí
Podle dermatoložky Jany Hercogové z Nemocnice Na Bulovce si mnoho lidí používáním dezinfekcí s vysokým obsahem alkoholu přivodilo zánět kůže neboli dermatitidu. „Projevuje se suchostí a olupováním kůže, svěděním, ale i vznikem prasklin, červených pupínků nebo puchýřků,“ řekla serveru Lidovky.cz.
 
Všechny u nás používané dezinfekce jsou založeny na vysokém, až 80 procentním obsahu ethanolu. Nyní se však na trhu objevila dezinfekce, která ethanol neobsahuje. Tu je dezinfekce Dezík, který obsahuje 99,73 procenta ionizované alkalickou vody, 0,17 procenta neškodné potaše (hydroxid draslíku) a pouhých 0,1 procenta bezvodého lihu.
 
Základ Dezíku je speciálně elektrolyticky upravená voda postupem, který je patentován v Japonsku, takto změněná voda má silné virucidní a antibakteriální účinky, ničí všechny významné viry, včetně kovidových, a to v průběhu několika vteřin. Tyto účinky potvrdil i státní Zdravotní ústav se sídlem v Ostravě.
 
Aplikace Dezíku má naopak účinky hojivé a zklidňující pro pleť dětí i dospělých. Používá na dezinfekci rukou, úst a nosu, všech povrchů jako jsou školní lavice, židle, toalety nebo také na dezinfekci respirátorů a roušek. Po působení 30 sekund se zničí všechny viry i všechny nebezpečné bakterie.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

13:45 Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

Dvacet devět procent Němců si myslí, že politici by měli být potrestáni za to, co prováděli za covid…