Registrace očkovaných na Královéhradecku, nespokojenost se systémem na jihu Moravy

13.01.2021 21:54

V pátek 15. ledna by se měl i pro obyvatele Královéhradeckého kraje starší 80 let spustit centrální registrační systém na očkování proti covid-19. Po registraci si lidé podle dalších pokynů zarezervují termín a následně se budou moci nechat očkovat na jednom ze sedmi stávajících zřízených očkovacích míst regionu. V kraji od konce prosince očkuje hradecká fakultní nemocnice, ke které se začátkem ledna po dodávce vakcíny přidaly krajské oblastní nemocnice a soukromá nemocnice ve Vrchlabí.

Registrace očkovaných na Královéhradecku, nespokojenost se systémem na jihu Moravy
Foto: Daniela Černá
Popisek: Bývalý policejní prezident, brigádního generál ve výslužbě Martin Červíček

Anketa

Je nemorální chodit na oběd či pivo do hospody, když je to teď zakázané?

hlasovalo: 8782 lidí
„V prvním čtvrtletí máme od státu přislíbeno zhruba 62 tisíc dávek – v lednu 14 tisíc, v únoru 18 tisíc a v březnu 30 tisíc dávek vakcíny. Očkovat se budou moci nechat na jednom ze sedmi stávajících zřízených očkovacích míst v nemocnicích v Hradci Králové, Náchodě, Trutnově, Jičíně, Dvoře Králové nad Labem, Rychnově nad Kněžnou a také ve Vrchlabí,“ sdělil hejtmano-senátor Martin Červíček z ODS.

Od 15. ledna by registrační systém měl umožnit registrovat se na očkování osobám starším 80 let. Předpokládá se, že se lidé mladší a ostatní skupiny budou moci zaregistrovat od 1. února.

Systém registrace si vyzkoušel na vlastní kůži i Jihomoravský hejtman, lidovec Grolich.

„My jsme si systém testovat nemohli. Mohli jsme si naklikat vstupní formulář. To je hezká věc. Podstatné ale je to, co se s tím bude dít dál. Musíme si ho vyzkoušet z role, kterou tam budeme plnit my. Neberu to tak, že jsme si systém vyzkoušet mohli. Mohli jsme si tam naklikat formulář, ale to jsme si zkoušet nepotřebovali," řekl v ČT.

Předseda vlády v té souvislosti uvedl, že navštíví s ministrem zdravotnictví Blatným záložní nemocnici v areálu brněnského výstaviště, kde probíhají zátěžové zkoušky na velkokapacitní očkování proti covid-19. Záložní nemocnice na Výstavišti v Brně je od 8. listopadu 2020 umístěna v pavilonu G2, kam je možné umístit až 302 pacientů ve stabilizovaném stavu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

13:45 Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

Dvacet devět procent Němců si myslí, že politici by měli být potrestáni za to, co prováděli za covid…